ЄС поновив переговори з Туреччиною про вступ після трирічної перерви

ЄС поновив переговори з Туреччиною про вступ після трирічної перерви

23.10.13 11:58 0 959
Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу погодилися відкрити новий розділ переговорів про вступ із Туреччиною, таким чином поновлюючи процес, перерваний понад три роки тому. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як вирішила Рада міністрів закордонних справ на засіданні в Люксембурзі, вже 5 листопада представники ЄС і Туреччини мають почати переговори щодо політики регіонального розвитку. Це буде 14-й розділ вступних переговорів із загалом 35.

Єврокомісар із питань розширення Штефан Фюле назвав це рішення важливим кроком. За його словами, останні події в Туреччині підкреслюють важливість залучення Євросоюзу і того, що ЄС залишається дороговказом для реформ у Туреччині.

Відкриття нових розділів переговорів про вступ Туреччини до ЄС було заблоковане з кінця 2009 року, коли його ветував Кіпр, вимагаючи від Анкари нормалізувати відносини з ним. Нове вето на це накладала Німеччина вже в червні цього року після придушення в Туреччині протиурядових протестів.

Туреччина, яка є офіційним кандидатом на членство в ЄС із 1999 року і почала переговори про вступ 2005-го, наразі завершила їх тільки за одним розділом із 35.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ