«Друзі Сирії» вирішили виключити Асада з урегулювання – Британія

«Друзі Сирії» вирішили виключити Асада з урегулювання – Британія

23.10.13 07:58 0 776
Міністри закордонних справ західних і арабських країн, членів неформальної групи «Друзів Сирії», дійшли згоди, що президент Сирії Башар аль-Асад не може відігравати ніякої ролі в будь-якій майбутній сирійській владі, заявив міністр закордонних справ Великої Британії, яка приймала цю зустріч, Вільям Гейґ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після зустрічі, на якій «Друзі Сирії» переконували сирійську опозицію погодитися на участь у мирній конференції, попередньо запланованій на наступний місяць у Женеві, Гейґ закликав поміркованих представників сирійської опозиції повністю погодитися на мирні переговори щодо врегулювання в Сирії.

А державний секретар США Джон Керрі сказав журналістам після цієї зустрічі в Лондоні, що участь обох сторін сирійського конфлікту в переговорах абсолютно необхідна.

Провідне об’єднання сирійської опозиції, Сирійська національна рада, заявляло, що не поїде на конференцію в Женеві, якщо пропонована до розгляду мирна домовленість не передбачатиме відходу Асада від влади.

Представники сирійської опозиції планують окрему свою зустріч на початку наступного місяця, щоб подолати розбіжності між собою напередодні женевської конференції.

Тим часом сам Башар аль-Асад заявляв учора, що має намір балотуватися за переобрання на виборах наступного року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ