Загальноміська акція „Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!” стартує у Луцьку з 25 жовтня

Загальноміська акція „Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!” стартує у Луцьку з 25 жовтня

23.10.13 12:37 0 1075
На підтримку Всесвітнього руху „Робімо чистим світ”, який відбувається в Україні під гаслом „Чиста Україна – чиста Земля”, з метою покращення якості довкілля в місті Луцьку, проведення заходів з озеленення, посадки дерев, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання парків і пляжів, збереження енергії та водних ресурсів, зменшення відходів, активізації участі міської громади у вирішенні проблем в галузі поводження з відходами та здійснення роботи з екологічної просвіти, з 25 жовтня до 25 листопада 2013 року у нашому місті відбудеться загальноміська акція „Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!”.

Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк. Цим же документом доручено відділу екології протягом періоду проведення акції організувати загальноміську толоку з очищення парків, скверів, пляжів, територій прибережних захисних смуг водних об’єктів від сміття та відходів; провести загальноміську посадку зелених насаджень на громадських територіях; сприяти участі громадських організацій, волонтерів у загальноміських заходах в рамках акції „Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!”.

Керівникам підприємств, установ та організацій міста, незалежно від форм власності, -забезпечити проведення санітарно-екологічних днів, прибирання територій від опалого листя та відходів на власних та прилеглих територіях щоп’ятниці протягом місячника.

Керівникам ЖКП та головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків доручено організувати роботу з санітарного очищення прибудинкових територій житлових будинків, підвалів, горищ, технічних приміщень від сміття, опалого листя та побутових відходів, забезпечити регулярне вивезення великогабаритних відходів та посилити контроль за вивезенням будівельних відходів з прибудинкових територій; з метою залучення мешканців міста до участі в акції організувати роз’яснювально-агітаційну роботу на територіях житлово-комунальних підприємств, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Комунальному підприємству „Парки та сквери м. Луцька” - забезпечити систематичне очищення закріплених для обслуговування територій парків від побутових відходів та не допускати спалювання опалого листя; здійснювати належний контроль за санітарно-екологічним станом територій парків, наданих в оренду окремим суб’єктам господарювання; в осінній період 2013 року продовжити роботу з розчищення Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі України від порослі та самонасіву, парку ім.900-річчя м. Луцька - від аварійних дерев та за потребою провести відновлювальні посадки на розчищених територіях.

Комунальному підприємству „Зелене господарство м. Луцька” в осінній період 2013 року необхідно забезпечити проведення осіннього етапу озеленення міста.

До участі в толоках та санітарно-екологічних днях з прибирання власних територій, територій прилеглих скверів, парків, зелених зон, водоохоронних зон і прибережних захисних смуг річок будуть залучені педагогічні та учнівські колективи. Також управлінню освіти доручено 25.11.2013 провести акцію зі збору та передачі на утилізацію відпрацьованих побутових хімічних джерел струму. До 25.12.2013 - провести осінній етап щорічної акції зі збору та заготівлі макулатури у навчально-виховних закладах міста; протягом місячника організувати проведення екологічних інформаційно-просвітницьких заходів під гаслом „Кожен українець може зробити свій внесок у покращення довкілля!”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розпочалася підготовка ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ