ДАІ нагадує пішоходам: на дорозі потрібно бути помітним

ДАІ нагадує пішоходам: на дорозі потрібно бути помітним

23.10.13 12:03 0 776
Загальновідомо, що з настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. А тому кожен повинен подбати про те, аби водії автівок, зокрема в темну пору доби, могли завчасно вас побачити.

Загалом із початку року на автодорогах Ковеля та Ковельського району зареєстровано 16 наїздів на пішоходів, у яких четверо осіб загинуло та 12 – отримали травми. Основними причинами цих автопригод є перехід проїзної частини у невстановленому місці, несподіваний вихід на проїзну частину, недостатня видимість. Саме для того, щоби водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, Державтоінспекція радить учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи.

– З 12 жовтня у місті Ковель проводяться заходи під умовною назвою «Пішохід», – розповів начальник відділу ДАІ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Сергій Долінко. – За цей період інфопектори виявили чимало порушень переходу вулиць. Майже всі пішоходи пояснили порушення правил дорожнього руху тим, що кудись поспішали.

Тож, аби не сталося біди на дорозі, необхідно носити на одязі або сумках (рюкзаках) світловідбиваючі елементи. Особливо важливо забезпечити такими елементами дитячий одяг, адже ця категорія маленьких пішоходів найбільш вразлива.

– На жаль, уже з початку цього року на дорогах міста у результаті автопригоди загинула одна дитина, ще четверо – травмовано, – продовжив Сергій Долінко. – При цьому кожна четверта аварія трапляється саме на пішохідних переходах, де правила охороняють перехожих.

Шановні учасники дорожнього руху! Будьте обережними і чітко дотримуйтеся Правил дорожнього руху.

ВДАІ Ковельського МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: 23 жовтня 2013 ...

КОМЕНТАРІ