В Закарпатській області міліція розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу "Інтер"

В Закарпатській області міліція розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу "Інтер"

23.10.13 13:28 0 754
Днями в Ужгородському районі стався інцидент за участю журналістів телеканалу «Інтер». Знімальна група центрального телеканалу у складі жінки-журналіста й оператора знімала сюжет про життя угорської громади села Сюрте Ужгородського району.

В ході відеозйомки в селі біля них зупинився автомобіль ВАЗ-21099 зеленого кольору, в якому перебувало двоє незнайомих чоловіків, які стали обурюватися, чому їх знімають на відеокамеру. В ході інциденту чоловіки стали погрожували кореспондентам фізичною розправою у разі неприпинення зйомки, через що вони змушені були припинити зйомку. Журналісти від’їхали кілометра за два, але машина з нахабами почала переслідувати знімальну групу телеканалу. Врешті-решт вони навіть вдарили оператора…

Журналісти повідомили про даний інцидент в міліцію, й на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Ужгородського РВ УМВС. Особу власника авто вже встановлено, ним виявився 53-річний місцевий приватний підприємець. Особу його спільника наразі встановлюють. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу до правопорушника.

Дана подія слідчим Ужгородського РВ УМВС внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України), за що передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство у справі триває.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ