Нова Ушиця: проведено навчання в гуртожитку технікуму

Нова Ушиця: проведено навчання в гуртожитку технікуму

23.10.13 12:08 0 1072
21 жовтня в смт. Нова Ушиця було проведено спільне тактичне навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту Новоушицького району з питань організації управління при ліквідації надзвичайних ситуацій, за темою: «Пожежа на об’єкті з масовим перебуванням людей».

За тактичним задумом, в п’ятиповерховому гуртожитку Новоушицького технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету, внаслідок порушення експлуатації електропобутових приладів виникла пожежа в кімнаті на третьому поверсі. З’явилася загроза розповсюдження пожежі на інші частини будівлі та людям, які знаходяться на верхніх поверхах.

Для безпосередньої організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт утворено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. До місця ліквідації умовної пожежі направлено два відділення 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники ліквідовували пожежу та евакуйовували потерпілих із верхніх поверхів за допомогою висувної драбини. Особовим складом райвідділу міліції забезпечено охорону громадського порядку. Працівники ДАІ перекривали рух на ділянці автодороги, яка прилягає до гуртожитку технікуму. Медпрацівники надавали допомогу потерпілим. Енергетики відключили електромережу, а газовики – газопостачання.

В ході навчань проведено позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було відпрацьовано дії служб цивільного захисту Новоушицького району за тактичним задумом. Навчання дали змогу практично відпрацювати злагодженість дій спецслужб взаємодії при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Новоушицький РС

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ