У Львові пройде Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження

У Львові пройде Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження

23.10.13 13:48 0 871
Міністерство культури України спільно з Європейською Комісією за підтримки Львівської обласної державної адміністрації 24 жовтня 2013 року у Палаці Потоцьких проведуть Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження.

За результатами переговорів з Європейською Комісією місцем проведення регіонального семінару було обрано саме м.Львів, центральна історична частина якого вже понад 15 років перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Семінар покликаний створити дискусійну платформу, в межах якої провідні міжнародні експерти обговорюватимуть розвиток та взаємодію культур задля захисту і заохочення розмаїття форм культурного самовираження.

Даний захід сприятиме обміну досвідом та думками щодо розвитку культурного розмаїття, а також окреслить майбутні завдання, можливості та потенційні ініціативи у сфері культури.

Міністерство культури України представлятиме перший заступник Тимофій Кохан.

У семінарі візьмуть участь міжнародні експерти:

Мігель Магнєр, директор культури та медіа Генерального директорату з питань освіти та культури Європейської Комісії;

Матео Россаті, представник культурного відділу, Регіональне бюро з питань науки і культури в Європі (Італія)

Гелунас Арунас, Посол, Глава Постійного Представництва Республіки Литви при ЮНЕСКО

Анна Стейнкамп, Програмний спеціаліст відділу культури, світових пам’яток Комісії Німеччини у справах ЮНЕСКО

Івоньє Чімпель, координатор з Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження, австрійської комісії у справах ЮНЕСКО (Австрія).

Передбачається також участь представників міністерств культури Республіки Молдови, Вірменії, Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Білорусь.

У рамках семінару працюватимуть 3 секції, а саме:

Сесія 1: Імплементація Конвенції ЮНЕСКО: переваги та недоліки.

Сесія 2: Імплементація Конвенції ЮНЕСКО в країнах учасницях СхП: крок вперед.

Сесія 3: Розвиток регіонального та міжнародного співробітництва у сфері заохочення культурного розмаїття та самовираження.

Початок семінару о 9 годині.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: Василь Лазутко: ...

КОМЕНТАРІ