Михайло Цимбалюк: "Оцінка стажування в підрозділах ОВС відіграє важливу роль у майбутньому курсантів"

Михайло Цимбалюк: "Оцінка стажування в підрозділах ОВС відіграє важливу роль у майбутньому курсантів"

23.10.13 14:06 0 1056
У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбувся інструктаж із проходження стажування в органах та підрозділах внутрішніх справ для курсантів випускного курсу, який провів ректор генерал-лейтенант міліції Михайло Цимбалюк.

Варто зазначити, що у 2014 році на факультеті з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції прогнозується випуск 181 курсанта, з них за спеціалізаціями «Боротьба з незаконним обігом наркотиків» - 21, «Економічна безпека» - 50 осіб та «Карний розшук» - 110 осіб. На факультеті з підготовки фахівців для підрозділів слідства планується випуск 51 курсанта. Тобто, цьогоріч стажування у підрозділах ОВС проходитимуть близько 230 курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ. Всього ЛьвДУВС готує фахівців для 14 областей України, в більшості для західного та центрального регіонів.

До слова, стажування курсантів вищих навчальних закладів системи МВС у практичних підрозділах органів внутрішніх справ є завершальним етапом підготовки майбутніх фахівців і проводиться після опанування теоретичної частини та перед складанням державних іспитів чи виконанням дипломної роботи. Для проходження стажування слухачі та курсанти випускного курсу відряджаються до ГУМВС, УМВС, УМВСТ, у які планується їхнє призначення після закінчення ВНЗ. Такі стажування відбуваються впродовж чотирьох місяців і проводяться з метою підготовки майбутніх спеціалістів до самостійного виконання службових обов`язків і передбачає набуття практичних навичок роботи у слідчих підрозділах, підрозділах карного розшуку, а також ДСБЕЗ та БНОН.

На сьогоднішній зустрічі, присвяченій питанню стажування курсантів, начальник відділу кадрового забезпечення підполковник міліції Анатолій Перепелиця, начальник ФФПФПС полковник міліції Олексій Авраменко та заступник начальника ФПФПКМ полковник міліції Олександр Турчак доповіли ректорові про стан успішності майбутніх правоохоронців та ознайомили курсантів з особливостями проходження стажування за новою програмою.

З цього приводу, Михайло Цимбалюк зауважив, що система МВС повинна отримувати від нашого навчального закладу лише найкращих фахівців:

«В наших інтересах – попередити ті негативні прояви, які ми зараз спостерігаємо, адже нерідко молоді офіцери, заледве розпочавши службу, звільняються з ОВС. Тож краще, щоб курсант, який усвідомив, що не бачить свого майбутнього у міліції, продовжив навчання на цивільному факультеті, аніж займався справою, яка йому не до душі. Адже офіцер міліції – швидше не професія, а покликання», - сказав Михайло Михайлович.

Начальник навчально-методичного центру полковник міліції Руслан Строцький у своєму виступі відзначив, що у період з 23 листопада по 7 грудня четвертокурсники пройдуть залікову екзаменаційну сесію, за результатами якої вирішуватиметься питання їхнього допуску до стажування в практичних підрозділах ОВС України. «Варто зазначити, що стажування буде здійснюватись відповідно до наказу МВС України № 621 від 27 червня 2013 року, у період з 9 грудня 2013 року до 9 січня 2014 року», - зауважив Руслан Євгенович. - «Для успішного проходження стажування, кожен курсант повинен знати алгоритм дій в тих чи інших ситуаціях та нормативно-правову базу, яка регламентує діяльність відповідної служби, в якій стажуватиметься майбутній офіцер».

У розмові з курсантами, ректор звернув увагу на якість їхніх знань:

«Ви ще маєте шанс збільшити кількість позитивних оцінок у ваших дипломах, адже цей документ супроводжуватиме вас все життя. Крім того кожен керівник територіального підрозділу звертає особливу увагу на диплом офіцера, який виявив бажання служити в його підрозділі, – зазначив ректор. – Не забувайте, що знання іноземної мови також є дуже важливим на і не важливо якою мовою ви володієте - німецькою, англійською чи французькою. Такі знання дають вам можливість брати участь у миротворчих місіях, виїздах закордон, у міжнародних поліцейських змаганнях».

Крім того, ректор звернув увагу курсантів на питання особистої дисципліни, яка включає в себе службову, транспортну та побутову дисципліну, адже громадськість пильно слідкує за діяльністю працівників ОВС. «Не забувайте, що, одягнувши міліцейську форму та отримавши службове посвідчення, ви дієте від імені держави та здійснюєте її представництво», - підсумував розмову Михайло Михайлович Цимбалюк.

ВЗГ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ