Хмельниччина: у дошкільних та загальноосвітніх закладах міста пройшов «Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності»

Хмельниччина: у дошкільних та загальноосвітніх закладах міста пройшов «Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності»

23.10.13 13:28 0 930
З 14 до 18 жовтня у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах м.Нетішин пройшов «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». Заходи проведені з метою виховання поважного ставлення до безпеки людини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя та підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності.

З учнями 5-10 класів рятувальники провели бесіди на тему: «З вогнем не жартуй!». Під час заняття школярам роз’яснювали основні правила безпечного поводження з вогнем, електро- та газовими приладами, основні правила поведінки під час зимового відпочинку поблизу водойм, під час подорожі до лісу, збирання грибів, при виникненні пожежі в квартирі, при виявленні розливу ртуті, при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також розповіли учням про фактори небезпеки радіації та дії населення у випадку загрози виникнення радіаційної небезпеки. А продемонстрований кількахвилинний навчальний фільм «Правила поведінки під час подорожі до лісу», став яскравим підтвердженням того, якими невблаганними можуть бути наслідки людської недбалості у поводженні з вогнем.

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій сконцентрували увагу на правилах безпечної поведінки в побуті, особливо у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період та показали, як правильно користуватися вогнегасником у випадку виникнення пожежі.

Наприкінці зустрічей для кращого засвоєння інформації учням та вчителям вручалися листівки та пам’ятки застережного характеру.

Однак на цьому пізнавальні покази фахівців не закінчились. На дитячому майданчику на дітей чекала бригада рятувальників із пожежними автомобілями. Усім дітлахам показали оснащення автомобілів, та як його потрібно застосовувати. Як зізналися діти, тематичний захід їм дуже сподобався і вони запам’ятали для себе багато корисних правил безпечної поведінки.

3-й Державний пожежно-рятувальний загін

(з охорони об’єкту)

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ