«Свобода» вимагає притягнути українофоба Маркова до кримінальної відповідальности за організацію вбивства Максима Чайки та економічні злочини

«Свобода» вимагає притягнути українофоба Маркова до кримінальної відповідальности за організацію вбивства Максима Чайки та економічні злочини

23.10.13 14:04 0 888
23 жовтня 2013 року народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Одещині Павло Кириленко скерував депутатське звернення до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою відкрити кримінальне провадження відносно Ігоря Маркова для з’ясування його причетности до організації вбивства Максима Чайки. Крім того, свободівець вимагає заборонити очолювану Марковим політичну партію "Родина" як сепаратистську і антидержавну, а також підконтрольні йому ЗМІ, зокрема телеканал АТВ та сайт «Таймер», діяльність яких спрямована на руйнацію української державности, створення громадянської напруги в суспільстві та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Як наголосив Павло Кириленко, протягом тривалого часу Одеська обласна організація ВО "Свобода", громадськість міста неодноразово зверталися до найвищих органів державної влади із закликом зупинити бандитське свавілля та нагнітання міжнаціональної ворожнечі в Одесі, за якими безпосередньо стояв одіозний очільник маргінальної партії "Родина" Марков, однак належної реакції до останнього часу не було: «Окрім зухвалого побиття учасників мирного пікету біля Одеської облдержадміністрації, який проводили члени ВО «Свобода» 2 вересня 2007 року і серед яких були літні люди, жінки та студенти, Марков причетний і до організації вбивства в Одесі 17 квітня 2009 року лідера молодіжної патріотичної організації "CiЧ" Максима Чайки. Того ж таки 2009 року Служба безпеки України з цього приводу здійснювала перевірку на предмет координації діяльности Маркова іноземними організаціями антиукраїнського спрямування. Однак належної реакції тоді не було. Спираючись на зв'язки в правоохоронних органах та владних посадових кабінетах, Марков зумів уникнути відповідальности».

Народний депутат від ВО «Свобода» також вимагає перевірити факти причетности І.Маркова до економічних злочинів, зокрема рейдерських захоплень підприємств-учасників ринку збирання, вивезення та утилізації сміття, порушення податкового та антимонопольного законодавства України на користь ТОВ «Союз». «В останні роки в Одесі за активної підтримки міської влади здійснюється монополізація ринку збирання, вивезення та утилізації сміття на користь ТОВ «Союз», що належить керівникові партії «Родина», колишньому народному депутату України Ігорю Маркову. Ці дії вже призвели до того, що зі вказаного ринку фактично витіснено инших учасників ринку.

Варто наголосити: використовуючи затримання Маркова як привід для антидержавних дій, певні кола намагаються дестабілізувати ситуацію в Одесі. Реакція правоохоронних органів на їхні дії має бути адекватною, в тому числі і на дії осіб, які вночі 22 жовтня блокували приміщення ГУ МВС в області. Марков є суспільно небезпечною особою, тому його місце – за ґратами. Недолугі спроби деяких ЗМІ зліпити із кримінального авторитета новітнього «політв’язня» можна порівняти зі спробою видати за жертв підсудних Нюрнберзького процесу», – наголосив свободівець Павло Кириленко.

Прес-служба Одеської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ