«Свобода» не дала встановити паркан для незаконної забудови на місці пам’ятки архітектури

«Свобода» не дала встановити паркан для незаконної забудови на місці пам’ятки архітектури

23.10.13 18:45 0 1156
23 жовтня 2013 року активісти Київської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» не дали компанії "Київміськбуд" встановити паркан для зведення незаконної забудови на прибудинковій території пам’ятки архітектури – будинку по вул. Коперника, 7 у столиці. Свободівці разом із керівником Аналітичної служби націоналістичного об’єднання, єдиним кандидатом від об’єднаних сил опозиції у 223-му виборчому окрузі Юрієм Левченком втрутилися у ситуацію за проханням про допомогу місцевих мешканців. Своєю чергою, забудовники заручилися підтримкою «тітушків», які під час протистояння намагалися побити активістів, зокрема Юрія Левченка.

Зауважимо, що біля будинку по вул. Коперника, 7, який є архітектурною пам'яткою, компанія "Київміськбуд" зводить висотний житловий будинок (начальником управління будівництва є Р.Виговський; виконроб – О.Тимошенко. Проєктна організація – ТОВ Архітектурна майстерня "АМА". Технічний нагляд здійснює Н.Вільховська). Вранці найняті забудовником бандити увірвалися на прибудинкову територію будинку по вул. Коперника, 7. Частково зіпсовано майно, яке перебувало на подвір'ї, та дахи підвальних приміщень. Під прикриттям бандитів забудовники намагалися встановити паркан на захопленому подвір'ї, таким чином привласнивши собі чималий шматок чужої землі. Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/043353/

Під час чергової сутички рейдери, не ховаючись від численних фото- та відеокамер, обливали активістів струменем холодної води зі шлангу, застосовували вогнегасники та газові балони. У багатьох свободівців пошкоджене чи обпечене обличчя. Але коли націоналісти застосували силу у відповідь, –бандити, попри численну перевагу, розбіглися і покинули будівельний майданчик. Їхні вогнегасники, які "тітушки" покидали тікаючи, дістались мешканцям будинку. Люди говорять, що вогнегасники їм ще можуть знадобитися для захисту свого помешкання. Забудовники повернулися на майданчик лише після прибуття туди додаткових сил міліції.

Вочевидь, зрозумівши, що найняті бандити їм не допоможуть, представники компанії забудовника погодилися на перемовини. "Представники забудовника врешті-решт полишили намір встановлювати паркан і залишили подвір’я як є. Ця маленька перемога місцевих мешканців була б неможлива без оперативної допомоги свободівців. Тому ми надалі будемо на зв`язку з ними і боротимемося за те, щоби наше місто зберегло своє історичне обличчя", – зазначив Юрій Левченко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під одеський канал АТВ ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ