На Хмельниччині проведено навчання в будинку-інтернаті

На Хмельниччині проведено навчання в будинку-інтернаті

24.10.13 08:06 0 894
22 жовтня на території Бахматовецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів проведено пожежно-тактичне навчання. За тактичним задумом, в інтернаті сталося замикання електропроводки в електрощитовій у цокольному поверсі будинку-інтернату, в результаті чого існує загроза життю людей, які знаходяться в будівлі та розповсюдження пожежі іншими приміщеннями.

Ще до приїзду оперативно-рятувальних підрозділів персонал закладу організував евакуацію «потерпілих» з спальних корпусів.

Рятувальники оперативно прибули до місця пригоди та приступили до рятувальних робіт, визначили шляхи розповсюдження пожежі та продуктів згорання, загрозу сусіднім будівлям, спорудам та території. Під час розвідки одночасно здійснено гасіння пожежі та пошуково-рятувальні роботи.

Під час навчань оголошувались додаткові ввідні, пов’язані із різким ускладненням погодної обстановки, відтак рятувальникам та службам взаємодії доводилось виконувати роботи за умов прогнозованої низької температури та складної дорожньої обстановки (снігові замети).

Для надання якісної медичної допомоги залучались бригади «Медицини катастроф», територіального центру соціального обслуговування, служби автодоріг, фахівці аварійних бригад електромереж та газового господарства, які забезпечували аварійне відключення комунікації на об’єкті, а працівники міліції забезпечували охорону громадського порядку.

Метою навчань була перевірка готовності підрозділів цивільного захисту Хмельницького району, а також служб взаємодії до виконання завдань за призначенням у разі загрози та виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей.

По завершенню практичної фази навчань відбулось позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, під час якої перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Файдевич подякував рятувальникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій та всім службам взаємодії і наголосив на необхідності проведення подібних навчань для вдосконалення навиків, аби під час ліквідації реальної загрози виникнення надзвичайних ситуації всі служби Хмельницького району були готові до їх ліквідації.

Як зазначив керівник навчань – начальник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух, такі навчання проводяться вже впродовж двох тижнів поспіль. Зокрема підрозділи ДСНС відпрацьовують взаємодію у всіх районах Хмельницької області з відповідними оперативними службами з метою підготовки до реагування на усі можливі надзвичайні ситуації, характерні для зимового періоду.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кубок Європи. "Хімік" ...

КОМЕНТАРІ