Ірина Сех: "Коли опозиціонери пишуть одні на одних петиції – режим потирає руки"

Ірина Сех: "Коли опозиціонери пишуть одні на одних петиції – режим потирає руки"

24.10.13 09:01 0 882
"Коли триває боротьба за Україну, а на кону стоїть питання, чи здолаємо ми режим чи він остаточно зруйнує Україну – деякі депутати Львівської облради на догоду владі та своїм містечковим амбіціям намагаються вкинути яблуко розбрату між опозиційними силами, поширюючи у ЗМІ провокативні заяви та порушуючи рішення опозиційних сил про неприпустимість взаємопоборювання". Про це заявила голова Львівської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ірина Сех, коментуючи заяви деяких депутатів Львівської облради зі звинуваченнями на її адресу та на адресу народного депутата України Михайла Блавацького.

"Я не бачила заяви і не чула про неї з перших уст, тобто від авторів, але якщо це правда, то це дуже прикро. Впевнена, що у Львові ніколи не буде повторення такої ситуації, яка є в Києві. Вранці я та мої колеги народні депутати не змогли потрапити у приміщення Київської міськдержадміністрації. Депутати Київської міськради забарикадувалися від громади та її представників – народних депутатів України – тисячами бійців спецпідрозділу міліції "Беркут" у всеозброєнні. Мрія деяких депутатів Львівської обласної ради обмежити доступ до зали засідань обласної ради народних депутатів України, громадських активістів є елементом авторитарної практики, яку застосовує Партія регіонів на місцевому рівні там, де перебуває при владі. Впевнена, Львів ніколи не дозволить у себе такого свавілля.

Не хотілось би вдаватися до аналогій, але заяви деяких голів фракцій у Львівській обласній ради дуже схожі на дії, які застосував режим проти народних депутатів у Київраді. І це прикро, оскільки йдеться про одну з трьох непідконтрольних партії влади обласних рад. У Львівській обласній раді завжди точилися гострі дискусії, кожен обстоював свою позицію, але була опозиційна більшість, якій Партія регіонів не могла щось диктувати чи нашіптувати.

Якщо таке звернення існує, то автори цієї петиції, яка дивним чином просочилася у провладні ЗМІ, повинні розуміти, що діють на шкоду об'єднаним опозиційним силам, а от режим у цей час потирає руки. Сподіваюся, лідери опозиції дадуть гідну відповідь спробі розвалити єдність опозиційних сил на Львівщині й дадуть належну оцінку діям тих, хто ллє воду на млин Партії регіонів", – заявила Ірина Сех.

Нагадаємо, у деяких ЗМІ з'явилась інформація, начебто певні депутати Львівської обласної ради, зокрема голова фракції ВО "Батьківщина", голова фракції партії "УДАР", голова фракції НРУ і заступник голови облради, звернулися до лідерів опозиції щодо "неприпустимих дій нардепів-свободівців" Ірини Сех та Михайла Блавацького.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ