Сергій Рижук: «Економічна основа нашої держави – промислові підприємства»

Сергій Рижук: «Економічна основа нашої держави – промислові підприємства»

24.10.13 08:09 0 904
Під час урочистостей 23 жовтня з нагоди Дня автомобіліста голова облдержадміністрації Сергій Рижук зокрема проінформував про роботу галузі промисловості області в поточному році.

За словами Сергія Миколайовича, економічну основу нашої держави створюють промислові підприємства. Промислове виробництво Житомирщини формують більше 500 великих та середніх підприємств, на яких працює понад 60 тис. осіб.

Президент України наголошує на важливості роботи державної та місцевої влади щодо вирішення проблем розвитку сільських громад, реалізації перспектив розвитку економіки сільських територій.

Так велика кількість промислових підприємств області зосереджена в районах. А це робочі місця для жителів нашої області, покращення їх соціального рівня життя.

«Останніх два роки промисловість області утримує в Україні перше місце по темпах приросту промислового виробництва. Індекс виробництва промислової продукції за 2011 рік склав 125,3%, за 2012 рік - 116,6% до попереднього року. За січень-вересень поточного року індекс виробництва промислової продукції в області склав 115,7% до відповідного минулорічного періоду і область посіла перше місце у загальнодержавному рейтингу по Україні (індекс виробництва промислової продукції в Україні за 9 місяців п.р. склав 94,8%)», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

За січень–серпень 2013 року обсяги реалізованої промислової продукції в області зросли на 528 млн. гривень або на 6,2% в порівнянні з відповідним минулорічним періодом і склали 10,3 млрд. грн. За І півріччя цього року у промисловості фінансовий результат склав 187 млн. грн. прибутків.

Середньомісячна заробітна плата працівників у промисловості за січень - липень 2013 року зросла на 8,4% до відповідного періоду минулого року і становила майже 2700 грн. За рахунок введення в дію нових промислових об’єктів, модернізації та розширення діючих виробництв за 9 місяців цього року у промисловості створено понад 4200 нових робочих місць.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кубок Європи. "Хімік" ...
Наступна новина: Навчальний процес в міліції ...

КОМЕНТАРІ