У Житомирі відзначили День автомобіліста

У Житомирі відзначили День автомобіліста

24.10.13 09:12 0 889
Територія Житомирської області налічує 8,5 тис. км автомобільних шляхів, з яких 2,2 тис. км державного значення та 6,3 тис. км місцевого значення. Через регіон проходять дві траси міжнародного значення: «Київ-Ковель-Яготин» та «Київ-Чоп». Президент України одним із пріоритетів у діяльності влади на місцях на 2014-2015 роки визначив розвиток районів та сільських територій, зокрема забезпечення планомірного розвитку мережі автомобільних доріг, поліпшення їх транспортно-експлуатаційного стану, підвищення безпеки руху, створення належних транспортних умов.

23 жовтня у Житомирі відбулися урочистості з нагоди Дня автомобіліста в залі обласної державної телерадіокомпанії. Привітати з професійним святом працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства області завітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук, заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

«З усієї інфраструктури, яка впливає на життя людини на першому місці – дорога, яка веде до села, до людей. Питанню дорожнього будівництва, розвитку сільських територій приділяється велика увага державної та обласної влади. На сьогоднішній день 1599 населених пунктів області, а це 99%, забезпечені автобусним сполученням. Автобусна маршрутна мережа області сформована і налічує понад 700 маршрутів загального користування», - сказав на урочистих зборах голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

У 2013 році на поточний ремонт автодоріг «Житомир – Бердичів» та «Житомир – Чернівці» у межах Житомирської області виділено відповаідно 235 млн. грн. та 30 млн. грн. На даних відрізках інтенсивно ведуться роботи, освоєно майже 40 млн. грн. На автомобільних дорогах загального користування ліквідовано понад 300 тис. кв. м ямковості, на що освоєно 65 млн. грн.

Кращих працівників автомобільної галузі Житомирщини нагородили почесними грамотами від облдержадміністрації, обласної ради та виконавчого комітету Житомирської міської ради. Так, розпорядженням голови облдержадміністрації з нагоди Дня автомобіліста почесною грамотою нагороджено Тамару Сороку, Володимира Євтушика, Євгена Корнійчука, Олексія Морозова, Павла Гута, Олега Плахіна, Світлану Василевську.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук закликав усіх автомобілістів до порядку на автошляхах області, дисципліни та взаємної поваги.

Довідково: з 1993 року відповідно до Указу Президента № 452/93 в Україні відзначається День автомобіліста і дорожника. Професійне свято щорічно відзначається в останню неділю жовтня, цьогоріч День автомобіліста припадає на 27 жовтня.

З кожним роком в країні збільшується кількість автомобілів, автобусів, тролейбусів. Автотранспортом в Україні перевозиться 22% вантажів і 88% пасажирів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: у ...
Наступна новина: У Рівненській області гроші ...

КОМЕНТАРІ