У Рівненській області працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять комплексну профілактичну роботу щодо попередження виникнення пожеж  у житловому секторі

У Рівненській області працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять комплексну профілактичну роботу щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі

24.10.13 09:43 0 1019
Щорічно з настанням холодів посилюється небезпека збільшення кількості пожеж у житловому секторі. До цього під час опалювального сезону призводять порушення експлуатації пічного, газового опалення та електрообладнання. Про це знає кожен, та не кожен тих правил дотримується. І прикро, бо за свої помилки люди платять занадто дорогою ціною – життям. З метою попередження пожеж та загибелі на них людей, перевірки протипожежного стану житлового сектору, 23 жовтня працівниками Головного управління ДСНС у Рівненській області, спільно з депутатами селищної ради та волонтерами проведено комплексне відпрацювання Оржівської селищної ради, що у Рівненському районі. Протягом двох останніх місяців у цьому районі внаслідок пожеж загинуло двоє громадян.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника обласного Управління ДСНС полковника служби цивільного захисту Сергія Крука, головні причини пожеж на яких гинуть наші громадяни - несправність електромережі та пічного опалення, людська необережність, алкоголь, пустощі залишених без нагляду дітей тощо. Подібні рейди в області проводяться по декілька разів на рік.

Рятувальники спілкуються з людьми, пояснюють, як уникнути лиха. Безперечно, це дає позитивні результати, оскільки громадяни задумуються над питаннями власної безпеки, звертаються по допомогу до фахівців. Але особливої уваги потребують малозабезпечені та багатодітні сім’ї. Під час подвірного обходу будинків, рятувальники вкотре нагадували жителям приватних будинків про суворе дотримання правил безпеки у побуті та роздали листівки із порадами як запобігти біді. Під час рейду також зустрічались і поодинокі громадяни, які ведуть не досить здоровий спосіб життя, полюбляють палити у власній оселі у компанії «оковитої». Такі люди віднесені до «групи ризику» і з боку працівників сільської ради з ними проводиться відповідна робота.

В ході рейду, обстежені всі без винятку житлові будинки, інформація про недоліки і надання практичної допомоги буде направлена у сільську раду. Та це тільки одна із сторін тієї роботи, яку проводять рятувальники. Не менш важливим є навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті та виробництві. Для цього в приміщенні селищної ради виділене спеціальне приміщення, обладнане наглядною агітацією, громадські інструктори проводять заняття з всіма верствами, а співробітники пожежно-рятувальної служби є постійними гостями у місцевих навчальних закладах.

Рівненські вогнеборці продовжують проведення профілактичних рейдів у всіх населених пунктах області. Рейдові перевірки заплановано проводити кілька разів на місяць протягом усього опалювального сезону.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ