Свободівці обговорили перспективи відновлення конституційного порядку та подолання кризи на Тернопільщині

Свободівці обговорили перспективи відновлення конституційного порядку та подолання кризи на Тернопільщині

24.10.13 09:45 0 958
23 жовтня 2013 року в Тернопільському прес-клубі відбулася пресова конференція Комітету захисту української державности та Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" на тему: "Тернопільська обласна виборча комісія ввела депутатів до обласної ради. Чи може громада святкувати перемогу?". Участь у заході взяли голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Володимир Стаюра, голова націоналістичної фракції у Тернопільській обласній раді Марія Чашка, голова комісії з питань законности Тернопільської облради свободівець Леонід Бицюра.

Ключовими темами обговорення стали участь громади у відновленні конституційного порядку на території области, питання, чи є вирішення тернопільських проблем позитивним кроком до евроінтеграційних процесів України, а також майбутня сесія Тернопільської облради.

"Це перемога громади краю в боротьбі за свої конституційні права, перемога громадських організацій, політичних партій. Я дякую всім, хто долучився до відновлення конституційного ладу в нашій області. Це і тисячі мешканців области, депутати Европарламенту, міжнародні організації, які своїми підписами вимагали від Президента України дотримання Конституції та норм законодавства. Ми провели не одну акцію протесту і побачили результат наших дій", – зазначив голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Стаюра.

"Введення Тернопільським обласним тервиборчкомом 19-ти депутатів до складу Тернопільської обласної ради – це не лише наслідок доброї волі її членів, а в першу чергу тиску громадськости. Два з половиною роки державні органи ігнорували і не виконували дванадцять рішень судів. Про яке верховенство права в нашій державі можемо говорити !? Десять місяців Партія регіонів і комуністи тримали в заручниках цілу область, неодноразово шантажували представників опозиції. Але громада Тернопільщини пройшла перевірку на міцність і вистояла. Тільки завдяки нашим спільним зусиллям ми відновили конституційний лад на Тернопільщині", – наголосив очільник комісії з питань законности Тернопільської обласної ради Леонід Бицюра.

"Тепер стало відомо, хто, як і чому блокував роботу сесії Тернопільської облради. Щоб це не повторилося, ми продовжуємо робити певні кроки. З огляду на заяви першого заступника голови Тернопільської обласної ради Сергія Тарашевського про можливість скликання сесії лише за умови письмового звернення від фракції ВО "Свобода" ми звернулися до нього з проханням скликати сесію для вирішення штучно створеної в області ситуації. Фракція "Свободи" повним складом буде присутня на засіданні сесії, адже є багато болючих для області питань, які потребують негайного розв'язання: це і ухвалення б'юджету, і ситуація в медичній галузі, і затвердження програми соціяльно-економічного розвитку", – підсумувала голова фракції ВО "Свобода" в Тернопільській обласній раді Марія Чашка.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ