Заборгованості із виплати всіх видів державних допомог на Тернопільщині немає

Заборгованості із виплати всіх видів державних допомог на Тернопільщині немає

24.10.13 10:27 0 1052
Директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Богдана Олексишин доповіла голові Тернопільської ОДА Валентину Хоптяну про стан виплат різних видів державних соціальних допомог за 9 місяців поточного року в області.

За її словами, на обліку в управліннях соціального захисту населення області перебуває майже 90 тисяч одержувачів різних видів державних соціальних допомог. За січень - вересень цього року здійснено нарахувань на суму 832,8 млн. гривень. Із загальної чисельності державну допомогу отримали більше 65 тисяч сімей з дітьми на суму 541,9 млн. грн. В тому числі:

-допомогу при народженні дитини отримувало майже 27 тисяч осіб, здійснено нарахувань на 319,5 млн. грн.;

-допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами отримувало більше 600 осіб, здійснено нарахувань на 7,0 млн. грн.;

-допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку отримували понад 31 тияса осіб, здійснено нарахувань на 174,3 млн. грн.;

-допомогу на дітей одиноким матерям отримувало 6760 осіб, здійснено нарахувань на 27,4 млн. грн.;

-допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування отримувало 500 осіб, здійснено нарахування 13,3 млн. грн.;

-допомогу при усиновленні дитини отримувало 37 осіб, здійснено нарахувань на суму 0,4 млн. грн.

Як повідомила Богдана Олексишин, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” в цілому по області отримувало 8332 сім’ї, в тому числі багатодітних сімей - 3220, кількість дітей у малозабезпечених сім’ях – 19001, в тому числі дітей у багатодітних сім’ях – 11729, здійснено нарахувань на суму 149,0 млн. грн. Середній розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у малозабезпечених багатодітних сім’ях становить 2341,00 грн.

Державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» в області одержувало більше 12 тисяч осіб, в тому числі дітей інвалідів до 18 років – 4338, з них дітей – інвалідів, захворювання яких пов’язане з ЧАЕС – 6. Здійснено нарахувань на суму 118,2 млн. грн.

Тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину, або місце проживання їх не відоме, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, отримувала 1541 особа, здійснено нарахувань на 7,8 млн. грн.

Призначення всіх видів державної соціальної допомоги проводиться відповідно до вимог діючого законодавства, у встановленні терміни. Як повідомила директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Богдана Олексишин, станом на перше жовтня цього року заборгованість з виплати всіх видів державних допомог відсутня.

Щомісячну грошову допомогу особам, які проживають разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, станом на 01.10.2013 отримувало 1355 осіб.

Субсидії на житлово-комунальні послуги станом на 01.10.2013 отримувало 6554 сім’ї. За січень-вересень поточного року здійснено нарахувань на 24,3 млн. грн. Субсидії на тверде паливо та скраплений газ (готівкою) отримувало 4349 сімей. За січень-вересень поточного року здійснено нарахувань на 3,5 млн. грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ