В Луцьку ігор Палиця – лауреат премії імені Євгена Чикаленка

В Луцьку ігор Палиця – лауреат премії імені Євгена Чикаленка

24.10.13 08:06 0 760
Ігор Петрович Палиця, народний депутат України, засновник благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» став лауреатом престижної премії імені Євгена Чикаленка.

Премію заснувала Ліга українських меценатів для відзначення патріотичної благодійної діяльності тих, хто, мовлячи словами нашого видатного мецената Євгена Чикаленка, «любить Україну не тільки до глибини душі, а й до глибини своєї кишені». Згідно з положенням Ліги, премія присуджується за самовіддану благодійну діяльність, яка сприяє національному відродженню в Україні. Серед лауреатів попередніх років представники України та діаспори – Роман Смик, Мар’ян Коць (США), Степан Петелицький (Канада), Володимир Кашицький (Польща), о.Іван Шевців (Австралія), Юрій Джус, Олександр Слободян, Григорій Гусейнов (Україна).

На щорічних зборах Ліги до цього почесного реєстру було долучено ім’я Ігоря Палиці. Подання його кандидатури від імені громадськості Луцька зробив ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан. За інформацією Ліги українських меценатів, рішення про присудження премії Ігореві Палиці було прийнято одноголосно за постійну підтримку та фінансування важливих культурно-освітніх програм на Волині. Добрі справи «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» скеровані на розвиток медицини, спорту, туризму, втілення важливих соціальних проектів. Багато лучан отримують адресну цільову допомогу у громадській приймальні народного депутата України. Серед проектів, які реалізуються і – підтримка книговидання, обдарованої молоді, оздоровлення лучан, облаштування міні-футбольних полів та дитячих майданчиків, купівля медичного обладнання для лікувальних установ тощо.

Відомий український письменник та літературознавець, виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький розповів, що кандидатура Ігоря Палиці була сприйнята схвально усіма членами журі: «Серед цьогорічних номінантів Ігор Петрович був найбільш достойною фігурою. Його благодійна діяльність надзвичайно важлива для розвитку української культури і триває безперервно. Приємно, що добрі справи народного депутата не прив’язані до виборів, адже навіть після балотування у Верховну Раду, він продовжує реалізовувати усі проекти, заплановані раніше».

Редактор газети «Сім’я і Дім», член Ліги українських меценатів Іван Корсак розповів: «Ігор Петрович – людина, знана своїми ділами. Його добрі справи – це продовження благодійних традицій Євгена Чикаленка, відомих українських меценатів роду Ханенків, Симиренків. Будемо сподіватися, що він і Фонд, засновником якого є Ігор Палиця, і надалі продовжуватимуть свою діяльність на ниві благодійності».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кубок Європи. "Хімік" ...

КОМЕНТАРІ