У Луцьку відкрили Транскордонну Агенцію Інвестицій

У Луцьку відкрили Транскордонну Агенцію Інвестицій

24.10.13 08:55 0 993
23 жовтня, у нашому місті відбулось урочисте відкриття Транскордонної Агенції Інвестицій, що створена в рамках реалізації проекту «Транскордонна система пошуку інвестора Польща-Білорусь».

У заході взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева, депутат міської ради Андрій Осіпов, представники обласної влади, освітяни, учасники та партнери проекту.

Координатор проекту Ольга Шворак розповіла, що проект розпочав роботу з 1 червня цього року й триватиме до травня 2015 року. «Головна його ціль – це суспільно-економічний розвиток територій, які знаходяться на транскордонній території Польщі та України, у 5-річний період після закінчення реалізації проекту», - зауважила вона.

За її словами, на меті підвищення інвестиційної привабливості територій на прикордонні Польщі та України шляхом створення комплексної інвестиційної пропозиції цього регіону. Також – поліпшення польсько-української співпраці у сфері використання спільного досвіду партнерів для підвищення конкурентоздатності регіонів.

Провідним партнером проекту є Волинський обласний фонд підтримки підприємництва, у Польщі - Центр Промоції Інновацій та Розвитку.

Цільовою групою проекту є потенційні інвестори, що планують вкладати кошти на Підляшші, Сувальщині та Волині.

«Протягом реалізації проекту будуть організовані внутрішні навчання для представників, які будуть працювати й уже працюють в агенції. З вчорашнього дня вони вже розпочалися. Це 5 представників з української сторони та 1 – з польської. Європейський тренер викладає всі тематики інвестування: правила ефективного консультування інвесторів, методи ефективного заохочення громади, громадські виступи та переговори з інвесторами; обслуговування інвестора (перший контакт, візит до громади); роботи з клієнтом (правила хорошого тону); створення сприятливого для інвестора інформаційного іміджу», - поінформувала Ольга Шворак.

В результаті передбачається проведення серії тренінгів для представників місцевого самоврядування області, ознайомчі візити найактивніших представників місцевого самоврядування Волині та Польщі.

Передбачено навчити 60 співробітників місцевих органів влади з Польщі та 60 з України, які відповідають у своїх організаціях за роботу з інвесторами.

Також відбудуться ознайомчі поїздки відібраних співробітників органів місцевого самоврядування (по одній поїздці в Польщу і в Україну) з метою вивчення провідного досвіду у сфері пошуку іноземних інвесторів.

Одним із інформаційних ресурсів проекту є інтернет-сторінка, яка поповнюється українською та польською сторонами, інформація розміщена польською, українською та англійською мовами.

Керівник новоствореної агенції Андрій Сичук проаналізував інвестиційний стан області на розповів, яким чином та закликав органи місцевого самоврядування області активніше долучатися до участі у проекті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ