Буковина: Tax-time з очільником податківців

Буковина: Tax-time з очільником податківців

24.10.13 11:51 0 1218
Робота працівників Міндоходів завжди спрямована на дієвий зворотний зв'язок. Пряме телефонне спілкування платників податків з посадовими особами ДПІ у м. Чернівцях - це один із чинників, що формують довіру та партнерство. Нещодавно, під час «гарячої лінії» з начальником ДПІ у м. Чернівцях Ярославом Городенським, чернівчани мали можливість поспілкуватись на тему новацій податкового законодавства, особливостей процедури адміністрування єдиного внеску, легалізації трудових відносин та висловити пропозиції щодо вдосконалення роботи інспекції.

Цього разу з керівником міської податкової вдалося поспілкуватись одинадцятьом чернівчанам, які отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Найбільше платники цікавились питаннями адміністрування єдиного соціального внеску, оскільки з 1 жовтня його адміністраторами стали міндоходівці. Головний податківець міста зазначив, що ДПІ у м. Чернівцях з поставленим завданням справилась, - за вересень до ДПІ у м. Чернівцях відзвітувало по єдиному соціальному внеску 4,5 тисячі платників. Більшість платників єдиного соціального внеску добре оцінили роботу чернівецьких податківців, не зважаючи на певні труднощі, які виникали в роботі з технічних причин.

Ярослав Доринович поспілкувався і з громадянином А., якого цікавив порядок подання скарги на бувшого працедавця, що приховує дійсні розміри заробітних плат найманих працівників. Посадовець наголосив, що неформальна зайнятість є ризкованою: вона не гарантує одержання трудових доходів. Така зайнятість позбавляє найманих працівників багатьох соціальних прав та гарантій.

Чернівчан цікаво й питання продовження терміну дії електронних ключів для фізичних осіб з 1 до 3 років. Керівник інспекції підтвердив цю інформацію та зазначив, що такі зміни сприятимуть залученню громадян до активного застосування інформаційно-комунікаційних технологій. Адже наявність цифрового підпису дає можливість фізичним особам скористатися он-лайновими сервісами Міндоходів, зокрема, можливістю подавати річну декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді. Крім того, „електронкою” також можна надсилати і звітність з єдиного соціального внеску.

Але найбільше Ярослав Городенський захопився розмовою з громадянкою Н., яка запропонувала ініціювати об'єднання єдиного податку та єдиного соціального внеску в один платіж. Це була досить аргументована ініціатива, адже адміністратором цих платежів є один орган, а платникам така новація була б дуже зручною.

«Сьогодні ми робимо усе для того, щоб спростити адміністрування податків, тому готові і будемо розглядати усі пропозиції платників податків, а найбільш конструктивні, - реалізовувати на практиці», - запевнив Ярослав Доринович.

Наступний сеанс «гарячої лінії» з начальником ДПІ у м. Чернівцях Ярославом Городенським заплановано на 13 листопада з 15,00 до 17,00 за телефоном 54-60-00.

Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: На Львівщині фахівцями ...

КОМЕНТАРІ