В Житомирській області дитяче здоров’я та спортивні здобутки

В Житомирській області дитяче здоров’я та спортивні здобутки

24.10.13 13:06 0 939
Запровадження навчання плаванню серед дітей дошкільного і шкільного віку є одним із завдань соціальних ініціатив Президента України, які стосуються зміцнення здоров’я дітей та розвитку їх здібностей. З цією метою, за прикладом європейських країн, вже розробляються державні програми щодо будівництва в Україні плавальних басейнів, проведення уроків плавання для учнів загальноосвітніх шкіл області.

На навчитися плавати та розвинути спортивні здібності діти та підлітки Житомирщини можуть на базі існуючої мережі плавальних басейнів, на відділеннях спортивних шкіл.

Центром розвитку плавання Житомирщини є обласна спортивна школа «Авангард. Саме на її базі у минулі вихідні відбувся Кубок Житомирської області з плавання, який проводився згідно календарного плану департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Понад 300 хлопців та дівчат з Житомира і Бердичева розіграли 50 комплектів нагород. У здобутках бердичівлян – 9 золотих, 5 срібних та 10 бронзових медалей. Решта призових місць посіли вихованці спортивної школи «Авангард».

Тренери переможців та призерів: Людмила Антонова, Наталія Шевченко, Віктор Демб, Едуард Газарян, Наталія Клосович.

На даний час до складу збірної команди України входить вихованка бердичівського відділення плавання Дар’я Антонова – багаторазова призерка та переможниця Всеукраїнських змагань, стипендіат голови облдержадміністрації.

31 жовтня 2013 р. Дар’я від’їжджає на Чемпіонат України з плавання до Євпаторії і одразу після цього бере участь у Чемпіонаті України із сучасного п’ятиборства в Луганську. У листопаді та грудні наші дитячі збірні команди візьмуть участь у всеукраїнських стартах з плавання в Севастополі та Дніпропетровську.

Участь у цих заходах забезпечується за рахунок коштів обласного бюджету.

Бажаємо житомирянам успіху та нових перемог на блакитних доріжках!

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку шашкові баталії ...
Наступна новина: У Чернівцях відбувся ...

КОМЕНТАРІ