У Львові розпочався Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження

У Львові розпочався Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження

24.10.13 13:44 0 1001
24 жовтня у Львові розпочав роботу Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження.

Участь у відкритті семінару взяли перший заступник Міністра культури України Тимофій Кохан, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів, міський голова м. Львова Андрій Садовий, представники Генерального директорату з питань освіти та культури Європейської Комісії та культурного відділу Регіонального бюро з питань науки і культури в Європі.

Заступник голови ОДА привітала гостей на Львівщині та висловила вдячність за довіру та рішення на користь проведення цього заходу саме у Львові.

«Українська культура формувалась на перехресті різних історичних, національних та релігійних шляхів, а Львів якнайкраще уособлює її відкритість, – сказала у вітальному слові Ірина Романів. - Львівщина – це полікультурний регіон, де яскраво представлені різні мистецькі напрями – бароко, ренесанс, рококо, сецесія. Однак, не зважаючи на велику кількість культурних нашарувань, Львівська область уміло зберігає свою національну ідентичність. Це підтверджено багатством традицій, народних звичаїв, які присутні фактично у всіх жанрах мистецтва», – запевнила заступник голови ОДА.

Також Ірина Романів наголосила, що цей захід – ще одне свідчення добрих плодів культурної співпраці, зближення наших народів завдяки культурі, пошанування наших спільних цивілізаційних цінностей.

Своєю чергою перший заступник Міністра культури України Тимофій Кохан відзначив, що на сьогоднішній день у питаннях культурного розмаїття, форм їх вираження, підтримки та захисту в Україні немає великих проблем, навіть більше - в дечому ми навіть можемо поділитись досвідом із зарубіжними колегами і друзями щодо політичної підтримки, політичного захисту культурного розмаїття.

«Політика держави та місцевого самоврядування під керівництвом Президента України засвідчує неабияку толерантність у міжкультурній, міжетнічній та міжконфесійній сфері, а також утверджує євроінтеграційні прагнення держави, – наголосив Т.Кохан. – На шляху до Європейського Союзу на культурному рівні ми є абсолютно самодостатніми, важливою складовою європейського культурного простору», – додав перший заступник Міністра культури України.

Водночас заступник голови ОДА запевнила, що питання культури та збереження національної спадщини є пріоритетним для керівництва області.

Ірина Романів побажала учасникам семінару хорошої дискусії, плідного спілкування та обміну досвідом.

Зазначимо, що у роботі семінару візьмуть участь представники міністерств культури Республіки Молдови, Вірменії, Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Білорусь, Литви, Італії, а також міжнародні експерти та спеціалісти галузі.

Семінар триватиме увесь день, під час трьох секцій відбудуться дискусії на теми «Імплементація Конвенції ЮНЕСКО: переваги та недоліки», «Імплементація Конвенції ЮНЕСКО в країнах учасницях СхП: крок вперед» та «Розвиток регіонального та міжнародного співробітництва у сфері заохочення культурного розмаїття та самовираження».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Гринда: ...
Наступна новина: Львівський двірник затримав ...

КОМЕНТАРІ