Україна зменшує закупівлю російського газу

Україна зменшує закупівлю російського газу

24.10.13 13:03 0 901
Залучення багатомільярдних інвестицій провідних світових енергетичних компаній, таких як Royal Dutch Shell, Chevron, Exxonmobil, Eni і EDF, для пошуку потенційно обширних запасів вуглеводнів у державі — це варіант вирішення «газової» проблеми, розрахований на довгострокову перспективу.

«Але є і інший спосіб — стати економними і, в першу чергу, витрачати менше газу», — говориться у статті, розміщеній у виданні иноСМИ. «Цю ініціативу очолили промислові гіганти країни, починаючи з металургійних заводів, які скоротили щорічний вжиток газу з 9,6 млрд кубометрів в 2005 році до 4,8 торік.

Міністерство енергетики України інформує, що загальнонаціональне споживання газу за вісім місяців цього року в порівнянні з тим же періодом минулого року знизилося на 7,7%, до 32 млрд кубометрів. Імпорт — в основному з Росії — скоротився за той же період на цілих 29,7% (до 15 млрд кубометрів), хоча з наближенням зими очікується збільшення.

Зараз фокус уваги — на ефективності енергозбереження в одному з найбільш енергоємних секторів економіки: у системах опалення і водопостачання житлового сектору, які спроектовані і побудовані ще в радянські часи», — пише автор статті.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Топрак: "Шахтар" - хороша ...

КОМЕНТАРІ