Завдяки експертам-криміналістам МВС вдалося ідентифікувати останки бійця Радянської армії

Завдяки експертам-криміналістам МВС вдалося ідентифікувати останки бійця Радянської армії

24.10.13 14:52 0 852
Війна не закінчена доти, доки не похований останній загиблий у ній солдат… І хоча з часу, коли над поверженим Берліном пролунала переможна канонада, минуло майже сімдесят років, тисячі воїнів, ціною життя яких була здобута Велика Перемога, ждуть свого часу в українській землі. Там, де їх знайшла невблаганна смерть…

Днями у селі Мордвинівка Мелітопольського району Запорізької області було поховано останки тридцяти шести бійців Радянської армії, загиблих у боях на території району. На жаль, імена цих героїв встановити не вдалося: час знищив прикмети. Тридцять сьомим був уродженець Мордвинівки Олександр Іванович Федосєєв, боєць НКВС, який загинув у 1941-му році під час оборони Києва. Ідентифікувати останки вдалося за допомогою експертів-криміналістів МВС по так званому «смертному» медальйону, куди вкладалася паперова стрічка з прізвищем бійця. І хоча минулі роки не пройшли для паперу безслідно, міліцейські експерти все ж змогли прочитати текст. Тож воїн, який назавжди залишився 26-річним, через сім десятиліть повернувся у рідну землю.

Це стало можливим завдяки наполегливій роботі пошуковців київського Центру патріотичного виховання дітей та молоді «Юний прикордонник» під керівництвом Валерія Константинова, кіровоградської благодійної організації «Пошуковий загін «Зелена брама» під проводом Анатолія Фартушного, та Асоціації пошукових загонів Запорізької області під керівництвом Володимира Смердова.

Важко переоцінити їх вклад у цю, безперечно, священну для кожного громадянина нашої держави місію. Як розповів голова ради Центру патріотичного виховання дітей та молоді «Юний прикордонник» Валерій Константинов, лише за останній час членами Центру було розшукано останки 376 бійців та командирів Радянської армії. Стає у великій пригоді й те, що пошукова робота проводиться під патронатом робочої групи з питань патріотичного виховання дітей та молоді при Міністерстві внутрішніх справ України. Не залишаються осторонь і місцеві органи внутрішніх справ, надаючи необхідну експертну допомогу, без якої багато з загиблих героїв Великої війни так і лишилися б безіменними.

У свою чергу, керівництво ГУМВС України в Запорізькій області високо оцінило роботу пошукових загонів. Наказом начальника ГУМВС України в Запорізькій області Володимира Серби їх керівники були нагороджені цінними подарунками – іменними наручними годинниками.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ