У Львові експерти-криміналісти провели

У Львові експерти-криміналісти провели "урок безпеки" для школярів

24.10.13 15:17 0 1138
Під час заходу дітей ознайомили з роботою експертів-криміналістів, продемонстрували техніку, за допомогою якої знешкоджують вибухонебезпечні предмети, а також розповіли учням про дії, у разі виявлення підозрілих предметів та відповідальність за неправдиві повідомлення про замінування.

Зустріч правоохоронців з дітьми проходила на одному з дитячих майданчиків в місті Львові. Фахівці-криміналісти розповіли дітям про свою роботу, а також про те, як слід діяти у разі виявлення підозрілого предмету, який може бути застарілим боєприпасом часів війни. А також надали можливість школярам безпосередньо спостерігати за роботою техніки, що застосовується під час знешкодження вибухонебезпечних предметів.

«Взаємодія з учнями шкіл - одне з наших завдань. Ми намагаємося розповідати дітям про відповідальність за вчинення правопорушень у цікавій та доступній формі. Адже завжди легше попередити правопорушення, ніж розбиратися в його наслідках», - зазначила начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

Школярам розповіли, як підлітки, не усвідомлюючи відповідальності за свої дії, телефонують на номер „102” і повідомляють про замінування навчального закладу. Вибухотехніки пояснили дітям, що з метою перевірки достовірності інформації в обов'язковому порядку на місце події прибувають співробітники кількох служб – працівники міліції, рятувальники, медики та інші. Тому такі "жарти" обходяться дорого і державі, і самому „жартівнику”.

Учням також повідомили, що з початку 2013 року надійшло 12 анонімних неправдивих повідомлень про замінування різних об’єктів у місті Львові та в населених пунктах області. Зрештою, всі особи-аноніми, які повідомили правоохоронців про фальшиві замінування були встановлені і притягнуті до кримінальної відповідальності.

«Нагадаємо, що минулого тижня на номер „102” поступило повідомлення від аноніма про те, що на вулиці Федьковича, 1 заміновано школу. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та інші служби. На щастя, в школі вибухівки не знайшли. За декілька годин розшукали та затримали псевдомінера. За цей вчинок йому доведеться відповідати», - розповіла Світлана Добровольська.

Крім того, в ході уроку діти могли розглянути вибухозахисний костюм та спостерігати за „роботом”, який задіюється для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

«В лабораторії є багато різного обладнання, але найважливішим на даний час є вибухотехнічний костюм та робототехнічний комплекс, призначений для розвідки та транспортування підозрілих предметів в безпечне місце», - розповів начальник відділу вибухотехнічної експертизи НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області Андрій Штангрет.

Понад шістдесят дітей з цікавістю розглядали дії „робота”, слідкували за кожним його рухом. Після завершення показового виступу робототехніка школярі буквально засипали експертів запитаннями, зокрема: «Як він їздить? Чим його «годують» та чи бували випадки коли робот знаходив міну, яка зірвалась у нього прямо в руках?». Самі допитливі мали можливість приміряти спецзасоби, якими користуються вибухотехніки та зробити фото з правоохоронцями на пам‘ять.

«Одним із завдань правоохоронців є проведення саме таких профілактичних зустрічей із діточками. Для дітей ми підготували своєрідний «урок безпеки», при цьому наочно продемонстрували, які небезпечні знахідки можуть трапитись підліткам у повсякденному житті. Адже краще запобігти нещасному випадку, чим мати справу із наслідками», - зазначила Світлана Добровольська.

Школярі погодились, що робота міліціонерів-експертів є важкою і небезпечною і пообіцяли не жартувати з анонімними викликами про замінування.

Вчителі та школярі подякували співробітникам міліції за увагу, а також за цікавий і пізнавальний урок, який сприятиме попередженню дитячих „жартів” із замінуванням.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині 70-річний ...

КОМЕНТАРІ