Росія відмовилася визнавати арбітраж щодо затриманого судна «Ґрінпісу»

Росія відмовилася визнавати арбітраж щодо затриманого судна «Ґрінпісу»

24.10.13 16:19 0 1007
Росія заявила що не приймає процедури арбітражу у справі про затримане судно екологічної організації «Ґрінпіс» і не має наміру брати участі у слуханнях у Міжнародному трибуналі з морського права, до якого звернулися зі скаргою Нідерланди. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Міністерство закордонних справ Росії нагадало, що Москва, ратифіковуючи свого часу Конвенцію ООН із морського права, заявила, що не прийматиме передбачені в Конвенції процедури врегулювання суперечок у справах про суверенні права і юрисдикцію, які вестимуть до обов’язкових для сторін рішень. Саме такою Росія і вважає нинішню справу.

При цьому Москва «залишається відкритою для врегулювання ситуації, що склалася», мовиться в заяві.

Позавчора Нідерланди, під прапором яких ходить затримане судно «Арктик Санрайз», звернулися до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням вказати Росії звільнити судно і його команду, вважаючи, що це затримання незаконне і що Росія тим самим порушила Конвенцію ООН про морське право.

У Росії 30 затриманих – активістів екологічної організації «Ґрінпіс», членів команди їхнього судна «Арктик Санрайз», а також двох журналістів, фотографа і відеооператора, громадян 18 країн – звинуватили в піратстві, скоєному організованою групою; в разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі. Їх також узяли під досудовий арешт на два місяці.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як понад місяць тому ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: Толоконникову ...
Наступна новина: У Львові яскраві осінні ...

КОМЕНТАРІ