Парламент Киргизстану відхилив проект угоди про золоту копальню

Парламент Киргизстану відхилив проект угоди про золоту копальню

24.10.13 17:09 0 922
Парламент Киргизстану відхилив поданий урядом країни проект нової угоди з канадськими інвесторами про найбільше у країні золотовидобувне підприємство, яке вимагають повністю націоналізувати учасники численних протестів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Проект угоди базувався на схваленому раніше меморандумі про порозуміння, за яким на копальні «Кумтор» мало б бути створене спільне підприємство між урядом і компанією з Канади Centerra Gold, у якому сторони мали б по 50 відсотків; нині Киргизстан має у спільному підприємстві 33 відсотки акцій.

Парламент ухвалив натомість, що уряд має домовитися з канадською компанією про підвищення частки Киргизстану до 67 відсотків до 23 грудня.

Іян Аткінсон в інтерв’ю Радіо СвободаxІян Аткінсон в інтерв’ю Радіо Свобода Керівник компанії Іян Аткінсон заявив ж Радіо Свобода, що Centerra Gold ні в якому разі не погодиться на частку, меншу від 50 відсотків.

ж чергова демонстрація з вимогою націоналізувати «Кумтор» відбулася на півночі Киргизстану, в селищі Кизил-Суу, райцентрі Джеті-Огюзського району Іссик-Кульської області. Демонстранти також вимагали звільнити десятьох людей, які перебувають під вартою з початку місяця після схожого протесту в обласному центрі Караколі, який закінчився сутичками з поліцією. Ці десятеро, затримані після протестів, у перебігу яких демонстранти брали заручником голову обласної адміністрації, були звинувачені у взятті заручників, хуліганстві, нападах і погрозах смертю.

Вимоги повернути «Кумтор» у повну державну власність лунають у Киргизстані вже давно і не раз призводили до сутичок демонстрантів із правоохоронцями, а також до засудження і позбавлення мандатів трьох опозиційних парламентарів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НАТО і Росія знову не ...
Наступна новина: Іран зупинив збагачення ...

КОМЕНТАРІ