Уряд Азарова планує здійснити багатомільйонну передоплату за невиконані роботи з будівництва ліній зв’язку для створення єдиної служби «103»

Уряд Азарова планує здійснити багатомільйонну передоплату за невиконані роботи з будівництва ліній зв’язку для створення єдиної служби «103»

24.10.13 13:49 0 1073
У рамках діяльности Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» його міністр охорони здоров’я Андрій Гук піддав критиці плани Кабінету Міністрів М.Азарова оплатити невиконані роботи з будівництва ліній зв’язку для створення єдиної служби «103». Міністр альтернативного уряду охарактеризував наміри влади як аврал і марнотратство й висловив сумнів у тому, що анонсовані плани чиновники втілять у життя.

Як повідомив міністр охорони здоров’я Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» Андрій Гук, на засіданні Кабінету Міністрів України 23 жовтня 2013 року пропонували ухвалити урядову постанову, яку з голосу, без включення до попереднього і додаткового порядку денного, внесла очільниця Міністерства охорони здоров’я Раїса Богатирьова. Цей документ дозволить провести попередню 100-відсоткову оплату за виготовлення проєкту та будівництво ліній зв’язку для створення єдиної служби «103» – підключення оперативно-диспетчерських служб центрів медичної допомоги та медицини катастроф до телекомунікаційної мережі загального користування.

Коментуючи проєкт постанови Кабміну Азарова, Андрій Гук зазначив: «Жодного громадського чи експертного обговорення питання фінансування виготовлення проєкту та будівництва ліній зв’язку не було ані серед членів громадської ради Міністерства охорони здоров’я України, ані на офіційному порталі міністерства, що суперечить постанові КМУ від 03.11.2010 (№ 996) "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики".

За логікою, перш за все потрібно профінансувати розробку проєкту, а вже після цього – фінансувати будівництво ліній зв’язку для створення єдиної служби «103». Чому як завжди все відбувається в авральному порядку та поза планом? А відповідь проста: 22 мільйони гривень державних коштів буде «освоєно», б’юджетний рік закінчується, а нічого в цьому напрямку робити ще й не починали. Тож, ці кошти просто «згорять»! Більше з тим, невідомо, чи буде їх заплановано в дефіцитному б’юджеті на наступний рік. Постає також запитання – а чи потрібні такі шалені кошти взагалі і яка гарантія, що роботи буде виконано, якщо за них уже заплатили? Цілком можливо, що усе просто закриють актом невиконаних насправді робіт, як це було і з рештою передоплат, які дозволили зробити 2012 року».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тремулінас: Українці - ...
Наступна новина: У Львові відбудеться ...

КОМЕНТАРІ