Федерацію плавання України очолив Дмитро Качуровський

Федерацію плавання України очолив Дмитро Качуровський

24.10.13 21:26 0 1154
Київ, 24 жовтня 2013 року. Новим президентом Федерації плавання України (ФПУ) став Дмитро Качуровський. Його кандидатуру одноголосно підтримали делегати VII звітно-виборчої всеукраїнської конференції ФПУ, яка відбулася сьогодні в Києві.
Вибір кандидатури Д. Качуровського був зроблений невипадково. За сім місяців його роботи на посаді першого віце-президента, голови виконкому Федерація плавання України трансформувалася в самостійну і незалежну від держави організацію, стала публічною, розпочала активну взаємодію з міжнародним плавальним товариством.
«Мені дуже приємно, що Федерація розробила цільову програму розвитку плавання в Україні, розпочала співпрацю з Національним університетом фізичного виховання і спорту, активно використовує ресурс зарубіжних спеціалістів для підтримки та розвитку наших талановитих зірок плавання. Якщо ми будемо рухатися у цьому напрямку, плавання набиратиме вагу та авторитет», - сказав під час свого виступу на конференції президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка.
Коментуючи вибори нового президента ФПУ, головний тренер збірної команди України з плавання та голова тренерської ради Андрій Сердінов сказав: «Дмитро Качуровський – це спеціаліст, який знає про плавання як ніхто інший. Він – тренер, керівник спортивного об`єкту, знає як організувати роботу в структурі, оскільки має диплом бізнес-адміністрування».
Чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова відзначила: «Я знаю Дмитра Качуровського більше 20 років. Фактично, це він дав мені той поштовх, путівку в спорт вищих досягнень».
Дмитро Качуровський змінив Олега Дьоміна, який був президентом Федерації майже 13 років, а з липня цього року працює надзвичайним та повноважним послом України в Китайській Народній Республіці.
На конференції також було обрано 19 членів президії Федерації плавання України. Серед них – герой України та чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, олімпійський чемпіон Сергій Фесенко, заслужений майстер спорту, екс-рекордсмен світу Андрій Сердінов, заслужений тренер та заслужений працівник фізичної культури та спорту України Ніна Кожух.

Довідка
Федерація плавання України (www.usf.org.ua) – всеукраїнська суспільна організація, яка створена з метою подальшого розвитку плавання в країні, сприянню безпеці знаходження людей на воді, формуванню здорового способу життя.
ФедераціяплаванняУкраїнибула створена у 1990 році. З 1992 року вона - повноцінний член Європейської та Міжнародноїфедераціїплавання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ