Івано-Франківщина: Міндоходів та органи фінкотролю проводитимуть спільні перевірки

Івано-Франківщина: Міндоходів та органи фінкотролю проводитимуть спільні перевірки

24.10.13 21:02 0 1052
Територіальні підрозділи Міндоходів та органи фінансового контролю проводитимуть спільні перевірки, щоб максимально зменшити втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання.
Відповідний порядок координації дій різних установ був затверджений на засіданні Кабінету міністрів.
Зокрема, визначено, що у разі планової перевірки одного і того ж підприємства контролюючими органами та органами фінансового контролю всі відомства зобов’язані провести спільну перевірку. Суб’єкт господарювання повідомляється про візит ревізорів за 10 днів. Між собою всі органи погоджують графік перевірок щоквартально.
«Ми повинні створити такі умови, щоб бізнес приділяв увагу своїй поточній діяльності, а не спілкуванню з контролюючими органами. Чіткий механізм узгодження одночасних перевірок сприятиме зменшенню втручання у господарську діяльність суб’єктів господарювання», - заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, представляючи проект порядку на засіданні уряду.
Зі свого боку Міністерство доходів і зборів максимально скоротило кількість планових перевірок. Зокрема на Івано-Франківщині кількість планових перевірок суб'єктів господарської діяльності – юридичних осіб у січні-вересні 2013 року зменшена в порівнянні з минулим роком майже у шість разів - з 173 до 30.
З наступного року Міністерство планує впровадити практику проведення електронних документальних перевірок, завдяки чому платники з низьким ступенем ризику проходитимуть аудит дистанційно. Передбачається, що вже з 1 січня 2014 року цим сервісом зможуть скористатися платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. З 1 січня 2015 року послуга буде доступна для всіх представники малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування. А з 1 січня 2016 року - для всіх категорій платників податків.


Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Рахміль: Передача ...
Наступна новина: Тернопільщина: Нюанси ...

КОМЕНТАРІ