Тернопільщина: Помилково сплатили єдиний внесок – маєте право на повернення

Тернопільщина: Помилково сплатили єдиний внесок – маєте право на повернення

24.10.13 22:06 0 949
У випадку помилкової сплати сум єдиного внеску на відповідні не бюджетні рахунки за балансовим рахунком 3719 ,,Рахунок для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування” здійснюється зарахування помилково сплачених сум єдиного внеску у рахунок майбутніх платежів у порядку календарної черговості виникнення зобов’язань платника з цього платежу.
Відповідно до наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 р. № 450 повернення коштів здійснюється у випадках:
- надміру або помилково сплачених сум єдиного внеску, безпідставно стягнених сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій або інших коштів на відповідний рахунок органу доходів і зборів, відкритий в органі Казначейства за балансовим рахунком 3719;
- помилкової сплати сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій на неналежний рахунок органу доходів і зборів.
До сум помилково сплачених коштів не включаються суми авансових платежів, сплачені відповідно до абз.2 ч. 8 ст. 9 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI.
Повернення коштів у вищезгаданих випадках (окрім випадку надходження до органу доходів і зборів рішення суду про визнання безпідставним стягнення ним з юридичних і фізичних осіб сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій) здійснюється виключно на підставі заяви платника про повернення надміру або помилково сплачених коштів, яка подається в довільній формі до органу доходів і зборів, в якому він перебуває на обліку як платник єдиного внеску.
У заяві обов’язково зазначаються: найменування платника (суб’єкта господарювання); код ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи; реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер), або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають відмітку у паспорті); місцезнаходження та номер контактного телефону; причини повернення коштів; сума коштів, що підлягає поверненню; реквізити рахунку одержувача коштів.
До заяви платник обов’язково додає оригінал або завірену ним копію розрахункового документа (квитанцію, платіжне доручення тощо), який підтверджує сплату коштів на рахунок відповідного органу доходів і зборів.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чи можуть електронний ...

КОМЕНТАРІ