Створення сприятливих умов для бізнесу – основа Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на Львівщині

Створення сприятливих умов для бізнесу – основа Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на Львівщині

25.10.13 19:53 0 1853
Як інформують у департаменті економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації, починаючи з 1997 року, на території Львівської області активно розробляються та діють вже 16 років поспіль Регіональні програми розвитку малого підприємництва, фінансування яких здійснюється за кошти обласного бюджету.

Спільно з райдержадміністраціями на вже створено 16 агенцій регіонального розвитку та щорічно підтримується створення нових 2-3 таких агенцій. У профільному департаменті також зазначають, що для потреб малого і середнього бізнесу було розроблено спеціалізований веб-сайт «Підприємництво Львівщини» (www.lvivbiz.com), а також підтримано створення Інтернет сторінки «Наш бізнес» на базі однієї з агенцій регіонального розвитку.

Окрім цього, в 2005 році проведено перший обласний Форум молодих підприємців, конкурс бізнес-планів серед молоді, який відтоді став щорічним. На форумі виступили представники успішних підприємств Львівської області: "Соломія" (ювелірні вироби), "Камелот" (камины из мрамора), "Нова Зеландія" (ландшафтний дизайн), "Кластер" (ІТ компанія) та інші. Так 2012 року було здійснено опитування студентів та підприємців щодо проблематики молодіжного підприємництва. За результатами цього соціологічного дослідження визначено суперечливість у змінах щодо перереєстрації, оподаткуванні та поданні звітності. Відтак, підприємці відзначали, що повною мірою не володіють інформацією, а серед студентів основними критеріями стали недостатність знань, досвіду і неможливість залучення кредитів.

Починаючи з 2006 року, на Львівщині щорічно проводяться засідання «Клубу молодих підприємців», що дає можливість об’єднати досвід підприємців, які вже розпочали власну справу, з тими, хто лише перебуває на стадії планування власного бізнесу. Зазначимо також, що суб’єкти малого підприємництва постійно залучаються до участі у міжнародних та загальнодержавних заходах (презентаціях, форумах, виставках) з частковим фінансуванням їх витрат за рахунок коштів обласного бюджету.

Також відпрацьовано новий напрямок бізнесової діяльності – розвиток соціального підприємництва, згідно з яким планується створення фонду підтримки соціального бізнесу.

В рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» (за кошти Державного бюджету) скеровано на підвищення кваліфікації із подальшим стажуванням в Німеччині 30 осіб, на перепідготовку у Тернопільському національному економічному університеті – 53 особи, а також на перепідготовку у Київському національному економічному університеті – 12 спеціалістів.

Зазначимо також, що в рамках реалізації завдань Президента України щодо сприяння розвитку малого і середнього бізнесу на території області відбулось близько 200 «кущових» навчальних семінарів, тренінгів та консультацій з питань впорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності, розвитку молодіжного підприємництва, розвитку малого підприємництва у сільській місцевості.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації

Uzinform
Источник: http://gdberg.ru/kamin-portal.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 127)
Попередня новина: Випуск підакцизної ...
Наступна новина: Тернопільщина: Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ