Волинь: за 9 місяців поточного року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств області склали майже 4,8 млрд грн

Волинь: за 9 місяців поточного року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств області склали майже 4,8 млрд грн

25.10.13 09:57 0 846
«За 9 місяців поточного року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств області склали майже 4,8 млрд грн. Забезпечено приріст виробництва с/г продукції на 2,4%, в т. ч. агроформуваннями – на 5,8%», - повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко під час розширеного засідання колегії ОДА.

Питома вага Волинської області в загальноукраїнському обсязі с/г валової продукції - 2,8%, за обсягами виробництва на 1 жителя регіон займає 11 місце.

Всіма категоріями господарств за 9 місяців вироблено 94,2 тис. тонн м’яса в живій вазі, 379,8 тис. тонн молока та 166,8 млн шт. яєць.

Аналізуючи жнивну кампанію, Юрій Горбенко зазначив, що урожай зернових і зернобобових культур зібраний на 257,5 тис. га (96% площ) та намолочено 869,3 тис. т зерна при середній врожайності - 33,8 ц/га.

За вирахуванням насіння, накопано більше мільйона тонн картоплі, що перевищує потребу у 3,5 рази. За межі області уже реалізовано майже 300 тис. тонн. Також очікується 280 тис тонн овочів, що вдвічі перевищує потреби жителів Волині. В цьому контексті важливим є будівництво картопле- та овочесховищ загальною потужністю 2,15 тис тонн, які введені в експлуатацію впродовж року.

Вирощену продукцію волинські аграрії збувають на сільськогосподарських ярмарках, яких з початку року в області вже проведено 2779.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Яворський: ...
Наступна новина: Тернопілля: «У грудні ми ...

КОМЕНТАРІ