На Хмельниччині відбувся III обласний фестиваль аматорського мистецтва «Струни душі»

На Хмельниччині відбувся III обласний фестиваль аматорського мистецтва «Струни душі»

25.10.13 09:25 0 1024
Відбувся третій обласний фестиваль аматорського мистецтва працівників соціальної сфери та членів їх сімей «Струни душі», присвячений професійному святу – Дню працівника соціальної сфери.

Свої таланти демонстрували працівники всіх соціальних закладів області. Учасники фестивалю довели усім, що вміють не лише доглядати за інвалідами, сиротами та одинокими людьми, а й співати, танцювати і розважати глядачів.

З професійним святом присутніх привітали перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко та голова Хмельницької обласної профспілки працівників соціальної сфери Олександр Цюзік.

В своєму виступі Вадим Дмитрович наголосив на тому, що робота з інвалідами, сиротами, пенсіонерами вимагає особливого підходу. Потрібно мати терпіння, силу духу і велике серце, щоб не просто вислухати, підтримати, допомогти слабким і немічним, а надати їм впевненості у тому, що вони не самі, що про них дбає держава, громада, земляки.Соціальна робота – це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми. День працівника соціальної сфери – це професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє своє милосердя не лише зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

«Маючи потужну підтримку голови облдержадміністрації Василя Ядухи, кожного з працівників соціальної сфери, ми повинні з вами не тільки втілити в життя соціальні ініціативи Глави держави, кожна з яких направлена на покращення життя тих, хто найбільше цього потребує, але й виконати їх на найвищому рівні», - підсумував посадовець.

У фестивалі, який став невід’ємною частиною культурного життя Поділля, взяли участь працівники соціальних служб всієї Хмельниччини. На свято талантів з’їхалися понад 37 талановитих колективів, загалом понад пів тисячі учасників фестивалю, які співали, танцювали, декламували вірші. Мистецький захід організовано Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації і обласною організацією профспілки працівників соціальної сфери.

Виступи учасників оцінювало компетентне журі, до складу якого входили представники підприємств та управлінь облдержадміністрації, громадських організацій, профспілок області, діячі мистецтв.

Фестиваль відкрив хоровий колектив управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради. У їх виконанні прозвучала пісня «Гімн працівників соціальної сфери», автором якої став відомий подільський композитор Михайло Люшня, а також пісня «Місто люблю тебе!».

Цього дня учасники фестивалю отримали подвійне задоволення. По-перше – від самих виступів та бурхливої реакції глядачів, по друге – від грамот та подарунків, а глядачі, яких було надзвичайно багато, отримали можливість відчути яскраву палітру танців, музики та пісні, народних звичаїв і традицій.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Шалаковська: ...
Наступна новина: В гостях у Буковинської ...

КОМЕНТАРІ