На Хмельниччині головним завданням для аграріїв є завершення збору пізніх зернових

На Хмельниччині головним завданням для аграріїв є завершення збору пізніх зернових

25.10.13 08:06 0 842
Під керівництвом заступника міністра аграрної політики і продовольства України Валерія Давиденка відбулась всеукраїнська селекторна нарада з питань стану завершення осінньо-польових робіт та цінової ситуації на продукти харчування, зокрема, овочі. Розпочинаючи нараду, Валерій Миколайович зазначив, що усі регіони України в стадії завершення збирання пізніх зернових культур. Крім того, цукрові буряки вже зібрано з площ 209 тис. га, що становить 73% від загального обсягу , при урожайності 389 ц/га, яка на 6% вища від минулорічного показника. « особливої уваги вимагає вирішення ситуації, яка склалась практично в усіх регіонах України, а саме, завершення посіву озимих зернових культур в найкоротші строки», - зауважив урядовець. Поряд з тим, він зазначив, що допоки погодні умови є сприятливими, осінній комплекс потрібно завершувати, це стосується і збирання пізніх зернових.

Що стосується продуктів овочівництва, то цінова ситуація, залежно від регіону, зазнає значних коливань. Такий стратегічний овоч як картопля, в деяких містах досягає цінової позначки 5,5 – 6 грн/кг. А тому, за словами Валерія Давиденка, потрібно шляхом проведення розгорнутих ярмаркових заходів представити до реалізації картоплю за значно нижчими цінами. Так як, є сільгосппідприємства, а також одноосібники, які мають бажання реалізувати картоплю за ціною 2,5 – 3 грн/кг. Підсумовуючи все сказане, урядовець висловив переконання в тому, що не зважаючи на деяку складну ситуацію яка склалась для вітчизняних аграріїв, ті завдання, які стоять перед агропромисловим комплексом України будуть реалізовані в повному обсязі.

Присутній в обласній студії заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук звертаючись до учасників обласного селектору зазначив, що насамперед перед подільськими аграріями гостро стоїть питання завершення збору пізніх зернових культур. Адже пропустивши оптимальні строки збору, кожний наступний день несе за собою втрати врожаю. Крім того, Володимир Іванович звернув увагу всіх учасників наради на проведенні заходів по боротьбі із мишовидними гризунами, значні популяції яких можуть нанести великої шкоди для майбутнього врожаю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ