На Хмельниччині проведено навчання в школі-інтернат

На Хмельниччині проведено навчання в школі-інтернат

25.10.13 09:04 0 840
23 жовтня на території Красилівського району пройшли спільні навчання спеціалізованих служб цивільного захисту на базі Антонінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з фізичними відхиленнями.

За тактичним задумом, в інтернаті на другому поверсі спального корпусу виникла пожежа, в результаті якої існує загроза життю дітей та персоналу, які знаходяться в будівлі та розповсюдження полум’я на інші приміщення.

Для безпосередньої організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт утворено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. До місця події для ліквідації умовної пожежі направлено особовий склад 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Красилова, 23-й Державний пожежно-рятувальний пост смт.Антоніни, місцеву пожежну команду с.Кременчуки та пожежно-сторожову охорону с.Закриниччя.

В першу чергу рятувальники евакуювали дітей та провели розвідку, під час якої ліквідовували пожежу. Після евакуації було проведено перекличку та виявилось, що однієї дитини немає. Керівник гасіння пожежі – заступник начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Петро Сибіга прийняв рішення провести додаткову розвідку та розшукати дитину. Рятувальники знайшли «непритомного» хлопчика, винесли на чисте повітря та передали медикам. Психологи закладу провели відповідну роботу із переляканими дітьми та в подальшому шкільним автобусом дітей евакуювали в безпечне місце. Особовим складом райвідділу міліції забезпечено охорону громадського порядку. Працівники ДАІ перекривали рух на ділянці автодороги, енергетики відключили світло, а газова служба - перекрила газ.

Під час навчань оголошувались додаткові ввідні, пов’язані із різким ускладненням погодної обстановки, відтак рятувальникам та службам взаємодії доводилось виконувати роботи за умов прогнозованої низької температури та снігових заметів.

Після закінчення навчань керівники служб взаємодії зібралися на позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації райдержадміністрації. Перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Давидюк подякував ліквідаторам, наголосив на необхідності проведення подібних навчань для вдосконалення навиків, аби під час ліквідації реальної надзвичайної ситуації всі служби району були готові.

Красилівський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ