Івано-Франківська область: рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед населення

Івано-Франківська область: рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед населення

25.10.13 08:47 0 896
Ситуація з пожежами та загибеллю людей на них в нашій області і далі викликає занепокоєння. За оперативними даними Управління ДСНС в області з початку року на Прикарпатті зареєстровано 1278 пожеж, у вогні загинуло 42 особи. В переважній більшості випадків винуватцями лиха є самі люди. Їх необережність у поводженні з вогнем в побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки і призводить до непередбачуваних наслідків.

Як свідчить досвід, найбільш дієвими для запобігання пожеж є так звані «профілактичні відпрацювання» – заходи, під час яких спеціальні рейдові групи у складі працівників Управління ДСНС в області, УМВС в області, представників органів місцевого самоврядування, фахівців газової служби, РЕМу здійснюють перевірки протипожежного стану житлових будинків та господарських споруд населених пунктів, роз’яснюють людям, яку небезпеку таїть у собі вогонь, навчають громадян правил безпеки життєдіяльності.

Саме такі відпрацювання пройшли в селах Войнилів Калуського району та Чернів на Рогатинщині.

В першу чергу, учасники рейдових груп здійснили подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення - одинокі, перестарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

В рамках проведення комплексного профілактичного відпрацювання рятувальники побували, зокрема, і у Войнилівській загальноосвітній школі, де провели «Урок безпеки». В ході тематичного заходу фахівці служби з надзвичайних ситуацій звернули особливу увагу школярів на дотримання правил пожежної безпеки вдома під час користування відкритим вогнем, застерегли дітей від небезпечних забав з сірниками, запальничками, а також продемонстрували як правильно користуватися вогнегасником у випадку виникнення пожежі чи загорання.

Такі профілактичні відпрацювання житлового сектору мають велику користь для мешканців краю, адже вони вчать людей дотримуватися правил пожежної безпеки, відповідальніше ставитися до власного життя. І в цьому напрямку працівники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій області працюватимуть і надалі, щоб запобігти трагедіям.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держсекретар США знову ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ