В Житомирській області відбулися навчаннях з ліквідації наслідків вибуху в чотирьохповерховому будинку

В Житомирській області відбулися навчаннях з ліквідації наслідків вибуху в чотирьохповерховому будинку

25.10.13 08:57 0 1014
24 жовтня, за легендою навчань, о 10:15 год в Житомирі внаслідок неналежного утримання та експлуатації газового обладнання стався вибух газової суміші в чотирьохповерховому будинку гуртожитку. Внаслідок вибуху, будівля частково зруйнована. Завал, що утворився, становить хаотичне накопичення великих і дрібних уламків. Є загиблі та поранені.

Саме така легенда взята за основу комплексного навчання з ліквідації надзвичайної ситуації пов’язаної з руйнуванням житлового будинку із розгортанням сил та засобів Житомирського гарнізону. Організатори навчань залучили до участі в них сили та засоби оперативно-рятувальних підрозділів управління ДСНС у області та спеціалізовані служби цивільного захисту.

Головна мета навчання – перевірити готовність до реагування на надзвичайні ситуації природного характеру, пов’язані із несприятливими погодними умовами, а також відтренувати особовий склад залучених підрозділів щодо практичної діяльності при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт.

З гучними звуками сирен до місця умовної надзвичайної події прибували один за одним, автомобілі різних спецслужб Житомирщини.

Рятувальники перш за все організували та провели пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому будинку. На поміч вогнеборцям прибули аварійні бригади газу, РЕМу та міськводоканалу. Вони провели невідкладні аварійно-рятувальні роботи, локалізуючи аварію на комунально-енергетичній системі. Завдяки цьому, надзвичайникам було забезпечено безпечні умови праці. Особовий склад оперативно-рятувальних підрозділів провівши розвідку осередку події, рятував людей з верхніх поверхів за допомогою автодрабин та рятувальних мотузок. Також потерпілих виносили з враженої будівлі за допомогою нош. Усіх вилучених постраждалих бійці переносили до пункту сортування потерпілих, розгорнутого службою медицини катастроф на місці ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Підрозділи міської державної служби медицини катастроф безперервно проводили евакуацію потерпілих з осередку враження із подальшим наданням їм першої медичної допомоги. Завдяки значній кількості медичного персоналу та карет швидкої допомоги, відповідно, усім постраждалим в оперативному порядку надавалась невідкладна допомога.

Крім того бійці ДСНС були змушені вилучати людей із важкодоступних місць. З початку обстежувались місця найбільш вірогідного знаходження потерпілих та ті частини споруди, що зазнали найменших ушкоджень. У першу чергу надавалась допомога живим людям, а тіла загиблих вилучали після завершення рятувальних робіт. Використавши спеціально-рятувальну техніку, надзвичайники змогли подолати усі перешкоди на шляху до людей, які опинилися в пастці.

З метою облоги надзвичайної ситуації, забезпечення дорожнього руху, безперешкодного в'їзду (виїзду) транспорту, задіяного в рятувальних й інших невідкладних роботах було призначено наряди міліції району. Працівники Житомирського РВ УМВС, в свою чергу, надавали допомогу в евакуації постраждалих та їхнього майна.

По закінченню дійства було підведено підсумки з особовим складом суб’єктів реагування, що залучались до сумісного комплексного навчання. Керівники навчань залишились задоволеними проведеною роботою. Завдяки даному заходу з’явилась хороша нагода перевірити взаємодію оперативних підрозділів області та спеціалізованих служб цивільного захисту. Крім того, це чудова можливість оцінити свої можливості в умовах надзвичайної ситуації. Адже учасникам навчань вказали й на їхні помилки. Тому тепер вони мають час на виправлення власних недоліків та отримали поштовх до самовдосконалення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку буде відкрито ...
Наступна новина: У Тернополі обговорюють ...

КОМЕНТАРІ