II Міжнародна конференція «Біоенергетика: вирощування біоенергетичних культур, виробництво та використання біопалива»

II Міжнародна конференція «Біоенергетика: вирощування біоенергетичних культур, виробництво та використання біопалива»

25.10.13 10:27 0 880
22-23 жовтня 2013 року представники департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації прийняли участь у роботі II Міжнародної конференції «Біоенергетика: вирощування біоенергетичних культур, виробництво та використання біопалива», що проводилась в Інституті біоенергетичних культур і цукрових буряків м. Києва.

Конференція проводилась за участю науковців і фахівців Мінагрополітики і продовольства України, Президії НААН, Вінницького національного аграрного університету, наукових установ НААН, НУБіП, наукових установ Росії, Білорусії та інших країн.

Під час роботи були обговорені питання біології нових видів енергетичних рослин, технології вирощування біоенергетичних культур для виробництва різних видів біопалива, переробка і використання біомаси, екологічні та економічні аспекти виробництва біопалива та проблематика у вирішенні надзвичайно важливої проблеми для суспільства-використання біоенергії.

За результатами представлених на конференції доповідей, учасники прийшли до висновку, що враховуючи аграрну спрямованість економіки України перспективним напрямом розвитку держави стає нова галузь – біоенергетика. На даний час основними пріоритетами галузі є пошук дешевої біосировини, нових технологічних рішень і створення необхідної інфраструктури для вирощування біоенергетичних культур та переробляння біомаси за допомогою хімічних та біологічних процесів. Для цього в нашій державі є всі необхідні передумови, особливо грунтово-кліматичні, що забезпечують вирощування енергетичних культур з високою врожайністю біомаси. Застосування адаптивних технологій, удосконалення технологічних процесів вирощування біоенергетичних культур, переробляння біомаси та використання біопалива дозволить збільшити частку біоенергетики в структурі енергетичного балансу України.

Під керівництвом начальника управління виробництва, маркетингу сільськогосподарської прродукції та технічного забезпечення Матвієнка І.В. відповідна програма розробляється в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ