Органом управління львівським об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО стане дирекція Львівського історико-архітектурного заповідника

Органом управління львівським об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО стане дирекція Львівського історико-архітектурного заповідника

25.10.13 10:59 0 805
Про це йшлося 24 жовтня, під час зустрічі заступника голови ОДА Ірини Романів із членами Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ICOMOS).

Зазначимо, зустріч відбулася в рамках проведення виїзного засідання бюро УНК ICOMOS за участю активу ICOMOS, представників регіональної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у Львові.

Загалом під час зустрічі обговорили причини візиту та результати засідання бюро. Як повідомила Віце-Президент ICOMOS Олена Сердюк, розглянувши стан збереження ансамблю історичного центру Львова бюро констатувало, що на відсутні юридичні основи та єдиний пакет містобудівної та пам’яткоохоронної документації, що визначає межі та режими пам’ятки всесвітньої спадщини, який був би погоджений та затверджений в установленому порядку. Відсутні також план управління об’єктом.

На виконання рекомендацій експертів ICOMOS вирішили в терміновому порядку, до 28 листопада цього року (підписання Угоди про Асоціацію з ЄС) здійснити заходи щодо створення органу управління об’єктом ЮНЕСКО, затвердити в установленому порядку розроблення плану управління та формування пакету містобудівної та пам’ятко-охоронної документації.

«Оскільки Президент України та держава делегували нам, Львівській обласній державній адміністрації, певні повноваження щодо охорони культурних пам’яток, то й відповідальність за створення такого органу і затвердження плану управління лежить на нас», – зазначила Ірина Романів.

За результатами обговорення було запропоновано повноваження органу управління об’єктом всесвітньої спадщини покласти на дирекцію відновленого Львівського історико-архітектурного заповідника, а також створити відповідний наглядовий орган.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ