Львівщина: «Концесіонер Свірзького замку повинен відповідати усім вимогам чинного законодавства щодо збереження культурних пам’яток», – А. Левик

Львівщина: «Концесіонер Свірзького замку повинен відповідати усім вимогам чинного законодавства щодо збереження культурних пам’яток», – А. Левик

25.10.13 11:30 0 879
Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Андрій Левик 24 жовтня під час прес-конференції щодо передачі Свірзького замку у концесію.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ОДА, з огляду на стан пам’ятки Львівська облдержадміністрація підготувала пропозицію, з дотриманням вимог Закону України “Про охорону культурної спадщини”, щодо передачі замку в с.Свірж Перемишлянського району в концесію з метою зупинення процесів руйнування замкового комплексу та залучення фінансових ресурсів на його збереження для створення на його базі готельно-туристичного чи відпочинково-лікувального комплексу.

Як повідомив Андрій Левик, Постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 № 1338 «Про внесення змін до переліку об’єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію» Львівську обласну державну адміністрацію визначено концесієдавцем Свірзького замку та надано дозвіл на передачу об’єкту в концесію.

«За ініціативи голови ОДА Віктора Шемчука була проведена оперативна нарада, під час якої прийняли рішення щодо виконання постанови Кабміну та передачі Свірзького замку у концесію. Облдержадміністрація зацікавлена в тому, аби був проведений конкурс між потенційними концесіонерами. Нас цікавить в якому стані буде об’єкт та в яких умовах буде збережено пам’ятки. Однак для керівництва області принциповою умовою є те, що концесіонер повинен вести діяльність, яка не створить загрози пам’ятці і не порушить законодавство, державні стандарти, норми і правила в сфері охорони культурної спадщини», – завважив А.Левик.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ДПІ у Франківському ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ