На Львівщині буде десять міжнародних пунктів пропуску через державний кордон України

На Львівщині буде десять міжнародних пунктів пропуску через державний кордон України

25.10.13 11:09 0 923
24 жовтня, під час прес-конференції в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму ОДА Лев Захарчишин розповів про реалізацію в області євроінтеграційних прагнень Президента України.

Зокрема він зазначив, що Львівська область, яка має найбільшу протяжність кордону з ЄС та в якій проходять європейські транспортні шляхи, має традиційно європейську орієнтацію. Саме тому Президент України на Львівщину покладає важливу місію бути локомотивом для зближення з Європою.

« завдання Львівської облдержадміністрації – створити передумови для підвищення кваліфікації та навчання державних службовців. Важливим є знання іноземних мов, які необхідні для роботи з ЄС, а також європейських інституцій та їхніх завдань. Людський капітал – це найважливіше на », – завважив Лев Захарчишин.

Окрім цього, Лев Захарчишин поінформував про плани Львівщини на найближчі роки щодо реалізації євроінтеграційних процесів. Зокрема, він повідомив, що в області є 4 діючі міжнародні пункти пропуску, а за кілька років їх кількість планують збільшити до 10.

«В кінці цього року відкриють пункт пропуску Грушів-Будомєж, а в наступному році заплановано відкрити Угринів-Довгобичів. Через кілька років буде відкриття пункту пропуску в Старосамбірському районі. Ці пункти пропуску не передбачають переїзд важковантажного транспорту, вони спрямовані на туризм та культурні огляди. – зазначив в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму ОДА, – Ми також ведемо активні переговори із нашими польськими колегами щодо відкриття нових пунктів пропуску в Сокальському, Турківському та Старосамбірському районах»,- додав він.

За словами Л. Захарчишина, триває робота над проектом створення залізничного сполучення Львів-Варшава на одній колії без пересадок, задля зручності пасажирів. Також розглядається перспектива перетворення аеропорту «Львів» на потужний транспортний вузол.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Органом управління ...
Наступна новина: Акція протесту ...

КОМЕНТАРІ