У Львівській області свободівці Калущини стали співорганізаторами спортивного турніру пам'яті Стебельських

У Львівській області свободівці Калущини стали співорганізаторами спортивного турніру пам'яті Стебельських

25.10.13 11:40 0 864
Свободівці Калущини разом із голинським осередком "Просвіти" (голова Микола Солдат) стали організаторами ХІІІ спортивного турніру пам'яті Стебельських, який 20 жовтня відбувся у селі Голині і зібрав спортовців із різних міст та сіл Івано-Франківщини ( Долини, Вигоди, Болехова, Калуша, Рожнятова, Перегінська, Брошнева, Новиці, Кадобни, Пійла та Кропивника).

Голова Калуської районної організації ВО "Свобода" Оксана Тебешевська, відкриваючи традиційний турнір, передала учасникам змагань привітання народного депутата України Олександра Сича та розповіла про патріотичну галицьку родину Стебельських, зокрема легендарного командира УПА Степана Стебельського (псевдо "Хрін"), який народився 18 жовтня 1914 року в Голині і загинув у боротьбі за волю України. "Стебельські, – наголосила націоналістка, – належали до тих, хто не дозволив плямувати чести української нації, хто зберіг її обличчя і велику славу. Необхідно не тільки пам'ятати про них, а й діяти як вони, не даючи кремлівським прислужникам, які зараз при владі, знищити Українську державу, знищити наші споконвічні цінности. Пам'ять про Героїв – це одна з визначальних рис нації, основа нашої духовности".

Вихованці Оксани Тебешевської – молоді просвітяни села – розкрили присутнім ще одну сторінку життя і діяльности славної української родини, запалили свічки біля погруддя Степана "Хріна", яке знаходиться на подвір'ї місцевої школи.

На запрошення націоналістів на турнір прибула гостя зі Стрия, дочка Романа Стебельського, рідного брата Степана, Лідія, яка подякувала організаторам та учасникам змагань за пам'ять про членів патріотичної родини і передала грошові винагороди для переможців від дочки командира "Хріна" Лілі, яка зараз мешкає в Чикаго.

Опісля були безкомпромісні і захоплюючі поєдинки 120-ти учасників змагань з п'яти видів спорту.

З волейболу перше місце виборола команда із м. Калуша "Нафтохімік", друге – команда із села Кропивник, третє – калуська команда "Бізнес".

У змаганнях з настільного тенісу перші місця посіли Іван Тимчишин та Сніжана Грещук (Калуш), другі – Петро Мазурик та Галина Паньків (Голинь), треті – Станіслав Головчак (Новиця) та Леся Підлетейчук (Кропивник).

У змаганнях із гирьового спорту найсильнішим був Василь Зубрицький (Кадобна), другим – Іван Мазурик (Голинь), третім – Василь Булавинець (Кадобна).

На першій сходинці п'єдесталу у змаганнях шахістів – майстер спорту міжнародного класу Петро Голубка (Вигода) та Галина Шевчук (Калуш), на другій – кандидат у майстри спорту Михайло Кепещук (Долина) та Анастасія Мокрецька (Калуш), на третій – Безус Олександр (Болехів) та Юлія Журба (Калуш).

Серед шашкістів найсильнішими були Степан Сондей (Калуш) та Оксана Тебешевська (Голинь), другими – Володимир Лисяк (Перегінськ) та Леся Підлетейчук (Кропивник), третіми – Василь Паньків (Брошнів) та Тетяна Дубровна (Голинь).

У загальнокомандному заліку першість здобули голиняни. Вони втринадцяте здобули Кубок турніру. На другому місці калуська команда "Нафтохімік", а на третьому – спортовці із села Кропивник.

Переможці були нагороджені медалями, грамотами і грошовими призами.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Концесіонер ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ