Львів підписав меморандум щодо впровадження стандартів відкритости та прозорости при державних закупівлях

Львів підписав меморандум щодо впровадження стандартів відкритости та прозорости при державних закупівлях

25.10.13 08:20 0 959
24 жовтня 2013 року представники міста Львова підписали меморандум з громадською організацією Transparency Ukraine щодо впровадження стандартів відкритости та прозорости для органів місцевого самоврядування в частині закупівель товарів та послуг. Про це повідомив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування б'юджету Львівської міської ради свободівець Яромир Самагальський.

За словами свободівця, саме депутати стали ініціяторами співпраці з цією міжнародною громадською організацією, яка запроваджує стандарти відкритости на основі практики муніципалітетів Чехії.

"Серед країн колишнього соцтабору місцеві органи самоврядування Чеської Республіки є прикладом успішного впровадження відкритости та прозорости при закупівлях товарів та послуг. На теренах нашої держави Львів став першим містом, яке підписало такий договір та реально запроваджуватиме цей стандарт. Безумовно, меморандум не є абсолютною панацеєю. Передусім це інструмент, який працюватиме тільки за умови виконання стандарту відкритости всіма гілками виконавчої влади. Окрім цього, від імени всіх депутатів Львівської міськради я звернувся до Transparency Ukraine з проханням зробити сам процес впровадження стандарту публічним, адже це надасть громаді змогу контролювати державні закупівлі незалежно від бажання чиновників", – зазначив Яромир Самагальський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ветміліція Київщини ...
Наступна новина: Прокуратура міста Луцька ...

КОМЕНТАРІ