У Львівській області на варті майнових інтересів та прав громадян
"В ногу з часом, технологіями та прогресом"
- полковник міліції Ігор Москаленко.

У Львівській області на варті майнових інтересів та прав громадян "В ногу з часом, технологіями та прогресом" - полковник міліції Ігор Москаленко.

25.10.13 10:38 0 896
Куди не зайдеш : до банку, аптеки, офісу, чи лікарні, усюди можна побачити людей у камуфляжній чорній, синій формі. Адже на ринку з’явилося чимало охоронних структур, які пропонують свої послуги. Яка ж із них найкраща? Напевно та, яка стабільно працює уже тривалий час й має найбільше клієнтів. Так, вочевидь, відповість більшість наших читачів. Ми ж маємо конкретну відповідь.

Беззаперечним лідером на ринку цього виду послуг нині залишається Державна служба охорони України. Якими ж є досягнення, результати та перспективи роботи цієї потужної охоронної структури? Відповіді на ці та інші запитання ми дізнавалися у розмові з начальником управління Державної служби охорони при ГУ МВС України у Львівській області полковником міліції Ігорем Москаленком.

– Ігорю Володимировичу! Які послуги Ви надаєте громадянам та юридичним особам?

– Це великий спектр послуг, зокрема, охорона осіб та стаціонарних об’єктів, супровід вантажів та валютних цінностей. Це безперечно й технічна охорона, зокрема, пультова.

– Скільки об’єктів на даний час перебуває під опікою Державної служби охорони Львівщини? Чи зростає їхнє число?

– Під нашою охороною перебуває більше дев’яти тисяч квартир, гаражів та особистих помешкань громадян й понад сім тисяч об’єктів. Лише упродовж останнього року це число збільшилося на тисячу.

– Завдяки чому Ви досягаєте таких позитивних результатів?

– Усе, мабуть тому, що нині управління Державної служби охорони Львівщини – це великий боєздатний підрозділ атестованих та вільнонайманих працівників, які добросовісно виконують свою роботу. У групах затримання несе службу близько 200 атестованих працівників міліції, котрі вчасно реагують на сигнал тривоги.

– Чи вашими підрозділами вже охоплено усю Львівщину?

– Наші територіальні підрозділи перебувають у Бродівському, Дрогобицькому, Самбірському, Стрийському районах, у містах Трускавець та Червоноград. Втім, до кожного з них закріпленні й інші райони. До прикладу охоронці Червонограда частково обслуговують й Жовківський район. А їхні колеги з Бродів опікуються Буським та Золочівським. У цьому році працівники ДСО взяли під охорону місто-супутник Львова – Винники. На даний момент розглядається питання із введенням групи затримання у Радехові. Практично вся територія Львівщини вже охоплена Державною службою охорони України.

– Які саме об’єкти охороняються ДСО Львівщини

- Підрозділами управління охороняється за окремою фізичною адресою 7308 об’єктів та 9065 приміщень з особистим майном громадян, серед яких 46 музеїв та культових споруд, 980 фінансово-кредитних установ, 56 приміщень для зберігання зброї та боєприпасів, 195 – дорогоцінних металів і ювелірних виробів, 4 об’єкти нафтопереробного комплексу та 3 – водопостачання. Із загальної кількості нарядами міліції охоронялось 89 об'єктів, постами цивільної охорони – 198, за допомогою технічних засобів охорони – 7238 об’єктів, у т.ч. спостерігалось 4564 системи тривожної сигналізації.

– Якою є подальша перспектива роботи служби?

– Упродовж цього року було зроблено модернізацію головного пульта, до якого підключено Самбірський та Трускавецький пульти відділів Державної служби охорони. До кінця року аналогічні зміни відбудуться у Червоноградському ВДСО. Невдовзі ми будемо працювати лише за наявності двох пультів централізованого спостереження. Це головний пульт, який перебуває у м. Львові та у Стрию. Адже це місто охоплює сім територіальних громад.

– Що змінилося у вашій діяльності з моменту створення вашої служби?

– На даний час для передачі сповіщення використовуються інші канали зв’язку. З’явився мобільний зв’язок та Інтернет. Технічний прогрес не стоїть на місті. Він йде потужними кроками вперед. Відповідно ми також крокуємо вперед з часом, технологіями та прогресом.

– Відомо, що співробітники служби займаються не лише охороною об’єктів, а й надають допомогу у розкритті, попередженні злочинів, затриманні зловмисників МРВ області!

– Так, звісно. Упродовж доби групами затримання за повідомленнями чергових частин Львівської області здійснюються виїзди на місця скоєння протиправних дій. Наряди діють в системі єдиній дислокації ГУМВС України у Львівській області: постійно беруть участь у пошуку викраденого автотранспорту й долучаються до відпрацювання оперативних заходів „Перехоплення”, „Сирена» та інших. Охоронці попереджують хуліганства, грабежі, розбої, тощо.

– Наведіть приклади характерних затримань правопорушників?

– Якось до Шевченківського райвідділу міліції міста Львова зателефонував мешканець вулиці Золотої, котрий повідомив, що до його помешкання зайшло двоє чоловіків та застосувавши кулаки відібрали в потерпілого відеокамеру ”Hitachi”. Цю інформацію черговий райвідділу передав нарядам міліції, що перебували поблизу скоєння злочину. За кілька хвилин на місце події прибули працівники спецпідрозділу групи затримання батальйону міліції УДСО при ГУМВС України у Львівській області. Отримавши від потерпілого опис зловмисників охоронці виїхали на їх пошук. Вже на вулиці Клепарівській вони побачили бійку в якій брали участь особи за описом схожі на підозрюваних у пограбуванні. Після вгамування забіяк з’ясувалось, що після першого пограбування зловмисники одразу ж наважилися на друге. Вони хотіли відібрати в студента рюкзак, в якому знаходився ноутбук.

А одного літнього дня до наряду групи затримання Державної служби охорони, які несли службу у Винниках, звернулась схвильована жінка. Вона повідомила правоохоронцям, що невідомий викрав з приміщення церкви її сумку з особистими речами. Не гаючи часу, держохоронці разом з потерпілою кинулися на пошуки зловмисника. За декілька хвилин неподалік храму було затримано підозрюваного, на якого вказала жінка.

– Чи звертаються до Вас зі словами вдячності люди, яким у біді допомогли ваші працівники?

– Безперечно. На нашу адресу надійшла подяка від голови Хоробрівської сільської ради Сокальського району. Він розповів, що міліціонер-водій спецпідрозділу групи затримання Червоноградського відділу Державної служби охорони старшина міліції Олег Сава під час весняних снігопадів врятував жінку та чоловіка від загибелі у хуртовині. Це трапилося близько дев’ятої години вечора, коли охоронець перебував поза службою. Йому зателефонувала його знайома, котра потрапила у снігову заметіль. Олег Сава не гаючи часу подався на пошуки жінки. Знайшовши жінку, яка на весь всій зріст перебувала у снігу, він взяв її на руки та поніс додому. Після того як правоохоронець надав потерпілій першу необхідну медичну допомогу, жінка розповіла що вона хотіла допомогти своєму чоловіку, який повертався з роботи та попав в хуртовину. Олег зрозумів, що кожна хвиля зволікання може призвести до трагедії. Покликавши на допомогу ще двох знайомих він вирушив на пошуки чоловіка жінки. Вже за годину ледь живого чоловіка відкопали в двох кілометрах від села. Надавши необхідну допомогу на місці, рятівники взяли чоловіка на руки, та принести до міліціонера додому. Пізніше потерпілих від заметілі доставили до лікарні.

А ще до нас зі словами подяки звернулась Олександра Шухевич. Якби не наші охоронці, в її будинку могла виникнути пожежа. Від короткого замикання відбулося задимлення оселі, в результаті чого спрацювала охоронно-пожежна сигналізація. Наряди ДСО одразу після приїхали на місце події й викликали пожежників та господарів.

– Щоб Ви хотіли побажати охоронцям та ветеранам служби напередодні відзначення річниці Державної служби охорони України?

– Напередодні цієї дати зичу ветеранам та діючим працівникам міліції щастя, сімейного добробуту, а також подальших перспектив у службовій діяльності та у сімейному житті.

– Приєднуємося до Ваших побажань та дякуємо Вам з плідну розмову!

Юрій Скобало,

Денис Харчук

Львів
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П'яні викрадачі ...
Наступна новина: На Тернопіллі позачергова ...

КОМЕНТАРІ