Держсекретар США знову попередив конгресменів про бюджет

Держсекретар США знову попередив конгресменів про бюджет

25.10.13 08:47 0 919
Державний секретар США Джон Керрі знову попередив конгресменів, щоб вони не допустили повторення бюджетно-боргової кризи початку місяця, бо це, за його словами, може підірвати довіру до США у світі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав Керрі, часткове припинення діяльності урядових установ, що протривало з початку місяця до минулого тижня, і уникнення дефолту уряду останньої миті добре взяли до уваги світові лідери у своїх розрахунках, наскільки вони можуть покладатися на США.

Тиждень тому, в ніч на 17 жовтня, США вийшли з бюджетної кризи, що протривала 16 днів, і за лічені години до кінцевого терміну уникнули кризи боргової. Президент Барак Обама підписав терміново ухвалений обома палатами Конгресу компромісний закон, який надав фінансування урядові і підвищив межу урядових запозичень. Але цей вихід лише короткотерміновий: надане урядові фінансування закінчиться 15 січня, а нова межа запозичень буде досягнена 7 лютого. Оглядачі не виключають, що на початку нового року криза може спалахнути знову.

Із початком нового фінансового року 1 жовтня уряд США залишився без коштів на свою роботу: республіканці пов’язували надання цих коштів із ліквідацією чи принаймні вповільненням запровадженої президентом-демократом реформи системи охорони здоров’я, демократи з цим не погоджувалися. А з півночі 17 жовтня уряд США міг лишитися й без можливості позичати кошти на свою роботу: саме цього дня його запозичення досягали раніше встановленої межі в 16 трильйонів 700 мільярдів доларів, і існувала загроза оголошення технічного дефолту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ