На Тернопіллі виявлено та знищено 1 авіаційну бомбу та 36 інших боєприпасів часів минулих воєн

На Тернопіллі виявлено та знищено 1 авіаційну бомбу та 36 інших боєприпасів часів минулих воєн

25.10.13 10:23 0 777
22 жовтня на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що в лісі поблизу села Малі Бережці Кременецького району виявлено підозрілий предмет, зовні схожий на боєприпас.

Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення, що прибули до місця виклику ідентифікували знахідку. Нею виявилась 100 кілограмова авіаційна бомба радянського виробництва ФАБ-100 часів другої світової війни. Під час контрольного обстеження прилеглої території вони виявили ще 36 боєприпасів часів минулих воєн, серед яких артилерійські снаряди калібром 45, 76, 105 та 152 мм й дві ручних гранати.

24 жовтня піротехніки вилучили вибухонебезпечні предмети та знищили їх шляхом контрольованого підриву.

У випадку виявлення вибухонебезпечних чи зовнішньо схожих на них предметів категорично забороняється брати їх в руки, наносити по них будь-які удари, намагатися їх розібрати, переносити чи перекочувати з місця на місце, кидати у вогонь чи розкладати багаття неподалік, збирати й здавати ВНП на металобрухт. Про небезпечну знахідку необхідно негайно повідомити рятувальників, зателефонувавши на «101»!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ...
Наступна новина: II Міжнародна конференція ...

КОМЕНТАРІ