Тернопільщина активно готується до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

Тернопільщина активно готується до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

25.10.13 09:52 0 856
Тернопільська область готується до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян це питання тримає на особистому контролі.

Керівник області ознайомився з реконструкцією майдану Тараса Шевченка, що у Вишнівці Збаразького району. Там повністю замінюють плитку навколо пам’ятника Тарасу Шевченку, оновлюють і постамент. Завершити усі роботи планують до зими, незважаючи на те, що вересневі дощі завадили виконанню планових робіт.

«Наступного року - 200 років з дня народження Тараса Шевченка. Як стверджують історики, за своє життя Тарас Шевченко побував у Кременці, Почаєві та Вишнівці. для нас це знакові місця. Відтак, у Вишнівці йде оновлення скверу, пам`ятника. Тут будуть проведенні роботи з освітлення, а також озеленення. В Почаєві буде кімната-музей Тараса Шевченка», - заявив голова Тернопільської ОДА.

До проведення робіт долучилася влада, бізнес і громадськість. Як заявив Валентин Хоптян, до ювілею з нагоди дня народження українського генія Тараса Шевченка область зобов’язана підготуватися якнайкраще, адже цього вимагає і Президент України. Також керівник Тернопільщини доручив докласти максимум зусиль, щоб пам’ятник Тарасу Шевченку у Вишнівці, а також майдан мали ошатний, привабливий вигляд і стали гордістю не лише вишнівчан, а й усіх мешканців району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Рівненщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ