Тернопільська громада висловила подяку Послу ЕС Яну Томбінському за допомогу у відновленні законности в області

Тернопільська громада висловила подяку Послу ЕС Яну Томбінському за допомогу у відновленні законности в області

25.10.13 10:12 0 881
24 жовтня 2013 року в Тернополі відбувся черговий етап інформаційної кампанії Представництва Европейського Союзу в Україні "Будуймо Европу в Україні". В рамках візиту делегації Представництва ЕС проведено зустрічі з міським головою Сергієм Надалом, науковцями міста, студентською спільнотою Тернопільського національного економічного університету, мешканцями обласного центру.

Одним із ключових моментів зустрічі стало спілкування наживо з Послом Европейського Союзу в Україні Яном Томбінським. Звертаючись до громади, він зупинився на пріоритетних напрямках співпраці з Україною, висловив сподівання щодо позитивного результату саміту у Вільнюсі.

Заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра від імени мешканців Тернопільщини подякував послові ЕС за допомогу у відновленні конституційного ладу на території области.

"Через протизаконні дії представників Партії регіонів і комуністів, невиконання ними та членами обласної територіяльної виборчої комісії 12 рішень судів Тернопільська обласна рада тривалий час була повністю паралізована, – зазначив націоналіст. – Як наслідок Тернопільщина – єдина в Україні область, що й досі не має б'юджету, на межі виживання опинилися економічна, соціяльна, культурна галузі краю. Тільки 22 жовтня ТВК виконала свій обов'язок щодо заміщення 19 депутатів обласної ради, але не з власної волі, а через тиск із боку европейської спільноти. Члени ТВК й представники провладної партії на Тернопільщині перестали порушувати Конституцію та почали слідувати букві закону. Але цьому передували і виступ евродепутата, голови делегації Україна-ЕС Павела Коваля у Страсбурзі 13 березня, і зустріч делегації ВО "Свобода" з заступником голови Представництва ЕС у Києві 11 квітня 2013 року, і перемовини голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока з вами 4 червня. Тому спасибі вам за підтримку, за допомогу у відновленні законности, базового права громади краю на волевиявлення та формування представницьких органів влади. Переконаний, наша невеличка перемога над цим антинародним та антиукраїнським режимом стане першим кроком до відновлення справедливости та конституційного порядку в усій державі".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На чотирьох вулицях Луцька ...

КОМЕНТАРІ